Experiment inedit: O echipă de studenți și profesori a realizat o locuință din gunoaie!

O echipă de studenți și profesori de la Universitatea din Brighton a pus la cale un inedit experiment, prin care s-a vrut să se tragă un semnal de alarmă asupra consumului excesiv și poluării cu deșeuri menajere.

Aceștia s-au apucat să curețe orașul de toate deșeurile pe care le-au putut găsi și au reușit să strângă peste 20.000 de periute, 2 tone de blugi, 4000 de cutii de dvd-uri, 2000 de diskete, 2000 covoare și multe altele.

Ajutați de arhitectul Duncan Baker-Brown, care a realizat un proiect ingenios, elevii și profesorii au început să asambleze o casă din gunoaiele pe care le-au adunat și depozitat în campusul facultății.

Structura de rezistență și podelele au fost făcute din lemn reciclat, iar pereții din gunoaiele reciclate și presate. În total 11 tone de deșeuri au fost folosite în construcția casei.

Pentru a face materialul cât mai rezistent, dar și pentru izolarea casei, s-a folosit banda de la 4000 de casete video și cauciucurile de la 500 de biciclete. Tot de la biciclete s-au refolosit cadrele pe post de conducte pentru apă și canalizare.