Există un loc în baie pe care nu îl curăță aproape nimeni! Nu te-ai fi gândit la una ca asta!

Desi ai crede ca nu e foarte dificil sa faci curatenie in baie, afla ca inca mai exista trucuri pe care nu le cunosti. Nici nu ai avea cum, pentru ca ele sunt secrete pe care le stiu doar profesionistii.

In primul rand trebuie sa foloseste detergentii potriviti. Apa oxigenata este o solutie de curatat pe care trebuie s-o folosesti obligatoriu in baia ta. Spre deosebire de clor, apa oxigenata nu are miros si nu afecteaza in niciun fel pielea sau caile respiratorii.

Curata „circular” – Spala suprafetele si obiectele sanitare in ordinea in care sunt amplasate in baie. De exemplu, poti incepe cu zona de langa usa unde se afla vasul de toaleta, continuand cu chiuveta, apoi cu cada sau cabina de dus, iar apoi cu dulapul care se afla de langa cada.

De sus in jos – Daca vrei sa ai faianta din baie curata-luna, profesionistii iti recomanda sa o cureti incepand cu zonele de sus catre cele de jos.

Podeaua se curata la sfarsit – Gresia trebuie aspirata si spalata cu detergent, dupa ce ai terminat de curatat celelalte obiecte din baie.

Acum, baia ta arata impecabil, toaleta straluceste, chiuveta e luna, cabina de dus e fara cusur, oglinda zici ca e noua, iar gresia si faianta nici nu par folosite.

Si totusi uita-te mai bine! Sina dusului / sina de culisare strange mucegai pe care nici macar nu il vezi. Poate crezi ca acest aspect nu este atat de important, dar daca observi ca usa dusului e greu de deschis cu siguranta ai nevoie sa elimini mizeria care s-a adunat in spatiul acela ingust.

Pentru curatarea sinei de culisare, otetul alb este cea mai simpla, naturala si eficienta metoda.

Ai nevoie de: otet alb, prosoape de hartie sau servetele, apa si o periuta de dinti mai veche.

Procedul in sine este unul foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa torni otet in sina de culisare si cu ajutorul periutei de dinti sa indepartezi toata mizeria acumulata in spatiul in care trece usa dusului.