Dușmanul ascuns din coaja pepenelui galben! Iată cum ne poate afecta organismul fructul cu cea mai multă vitamina A. Mai mănânci?

Cunoscut şi cultivat încă din vremea Imperiului Roman, aromatul pepene galben, fructul cu cel mai mare conţinut de vitamina A, poate deveni un duşman al sănătăţii. Coaja fructului poate fi infestată cu temuta bacterie Salmonella, medicii sfătuindu-ne să-l spălăm sub jet puternic de apă înainte de a-l consuma, pentru a elimina astfel orice risc de îmbolnăvire.

Specialiştii spun că fructul este înainte de toate un medicament natural care previne o serie de afecţiuni. Pepenele galben are un conţinut mic de calorii (doar 34 pentru 100 de grame) şi de grăsimi, dar o concentraţie generoasa de vitamine, minerale si fibre.

Pentru gustul său dulce şi consistenţa moale şi suculentă, este folosit chiar şi ca ingredient pentru salate şi deserturi.

„Acidul folic, vitamina A, vitamina C, carotenoizii şi potasiul sunt doar câţiva dintre nutrientii-cheie care transformă pepenele galben într-un fruct benefic organismului din toate punctele de vedere”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.”

Cu toate acestea, trebuie să fim foarte atenţi înainte de a-l tăia, dacă nu vrem să ne îmbolnăvim. Medicii ne recomandă să ţinem cont de câteva sfaturi, atunci când cumpărăm pepene galben.

„Pentru a evite neplăcerile, trebuie să ne uităm, în primul rând, la suprafaţa pepenelui când îl cumpărăm: să fie lipsita de pete, zone moi, zgârieturi, lovituri şi alte indicii ca ar fi fost transportat în mod necorespunzător. Acasă trebuie păstrat în zone răcoroase şi bine ventilate, iar dacă tăiaţi fructul, păstraţi feliile la frigider, în mod obligatoriu!”

Coaja pepenelui galben poate fi infestată cu bacteria Salmonella, motiv pentru care este bine să spălaţi fructul sub jet abundent de apă, înainte să îl tăiaţi. Dacă îl consumati în stare proaspătă, nu adăugaţi zahăr sau ale ingrediente, dacă doriţi o gustare cu adevărat sănătoasă”, spun specialiştii.

Citește cele 7 motive pentru care trebuie să mănânci pepene galben, AICI!