Dacă faci unul din aceste 6 lucruri, nu vei mai vedea niciun păianjen în casa ta

Multi oameni sunt speriati de paianjeni sau alte insecte, mai ales daca stau la curte si vad astfel de insecte des. Exista multe spray-uri in comert care alunga insectele, dar nu numai ca eficienta lor este limitata, ci sunt si pline cu chimicale. Din fericire, exista metode naturale de a alunga si de a scapa de fobia de paianjeni.

  • Citricele – este cunoscut faptul ca paianjenii urasc lamaile si alte citrice. Foloseste coaja pentru a freca locurile unde apar paianjenii de obicei.
  • Cedru – pune conuri de cedru in dulapuri, sifonier sau gradina pentru a alunga paianjenii. Poti folosi umerase de cedru pentru a preveni aparitia paianjenilor in hainele tale.
  • Otet – este cunoscut faptul ca tine paianjenii, tantarii si furnicile departe. Amesteca otet cu apa in proportii de 1:2 si pune solutia intr-o sticla cu spray.
  • Ulei esential de menta – paianjenii urasc menta. Adauga 8 picaturi de ulei esential de menta in putin detergent de vase, pune lichidul intr-o sticla cu spray si adauga apa. Agita sticla inainte de folosire.
  • Castane – paianjenii pot fi tinuti la distanta cu ajutorul castanelor, nucilor, sau alte nuci de copac. Un anumit compus chimic din mirosul castanelor ii deranjeaza.
    Pastraza curatenia – pentru a preveni aparita acestor musafiri nepoftiti, pastreaza casa curata. Nu uita sa cureti si gradina. Indeparteaza betele, frunzele si alte obiecte nefolositoare.