Cum se curăță ușor filtrele de la hotă după ce s-au umplut de grăsime

Aburii incarcati cu particule fine de grasime ajung sa se depuna in straturi groase pe filtrele de la hota. Cel putin o data pe luna este indicat sa cureti hota, iar daca este prevazuta cu filtre din aluminiu va fi mult mai usor.

Cele mai bune hote sunt cele care au filtre din metal, si anume din aluminiu. Este un material usor, care nu se pateaza, dar trebuie curatat frecvent. Verifica saptamanal daca s-a depus mizerie pe interiorul filtrelor, deoarece la suprafata acestea pot parea curate.

Cu cat sunt mai murdare filtrele de la hota, cu atat capacitatea lor de filtrare scade, iar mirosurile si aburul incarcat de particule de grasime raman in bucatarie. Iata cum poti curata filtrele rapid si cu minimum de efort. Ai nevoie doar de un ingredient simplu si ieftin, pe care il ai deja in bucatarie.

Incearca solutia cu bicarbonat pentru filtrele de la hota:

– cauta o cratita mai mare in care sa incapa filtrul, umple-o cu apa si pune-o sa fiarba pe aragaz la foc mic;

– adauga jumatate de ceasca de bicarbonat, treptat, folosind o lingurita, deoarece incepe imediat sa fiarba si sa faca spuma;

– pune apoi filtrul de metal in oala si lasa-l la foc mic sa fiarba; vei vedea cum grasimea si mizeria din ochiurile de metal incepe sa se topeasca si sa se adune la suprafata;

– daca este necesar, schimba apa si pune din nou filtrul la fiert cu bicarbonat, pana cand este dizolvata toata mizeria;

– scoate filtrul din apa fierbinte cu manusi de protectie si foloseste o perie fina sa cureti plasa de metal de ultimele urme de mizerie, apoi clateste cu apa calda sub presiune;

– nu arunca apa murdara in care a fiert filtrul la chiuveta, pentru ca risti sa infunzi teava de scurgere.