Cum să ai trandafiri înfloriți toată vara în gradină. Iată 5 trucuri pentru flori superbe!

Cum să ai trandafiri infloriti toată vara și să te bucuri de mirosul lor zi de zi? Îți prezintăm câteva trucuri care te vor ajuta să îți ții grădina colorată pe tot parcursul sezonului.

În primul rând, ai nevoie de soiuri de trandafiri cu înflorire repetată, plantați în zone însorite. Dacă îi ai deja în grădină, trebuie doar să aplici următoarele procedure pentru a ca florile tale preferate să aibă o înflorire abundentă.

1. Tăierile în verde pentru trandafiri înfloriţi toată vara

Unele dintre cele mai importante operaţiuni de întreţinere ale trandafirilor sunt tăierile în verde.
Plantele tinere trebuie ciupite pentru a favoriza ramificarea şi formarea coroanei pe care vor creşte viitoarele tulpini cu flori. Ciupeşte plantele deasupra primei frunze cu 5 foliole şirepetă procedura cel puţin încă o dată.

De asemenea, este indicat elimini lăstarii laterali când au 5-6 cm, deoarece aceştia pot deteriora calitatea florilor.

Nu în ultimul rând, în cazul soiurilor care produc mai mulţi boboci în vârful tulpinii, elimina încă de când sunt mici bobocii laterali şi păstrează pentru înflorire doar bobocul principal. Repetă operaţiunea de câte ori este necesar.

2. Rupe florile ofilite

După înflorire, îndepărtează florile ofilite pentru a preveni dezvoltarea seminţelor, astfel încât plantă şi redirecţioneze energia pentru producerea viitoarelor flori.

Lăstarii care au înflorit se taie la 3-4 muguri, de unde vor apare în scurt timp noi lăstari floriferi.

3. Udă regulat, dar nu excesiv

Udă regulat trandafirii, de 1-2 ori pe săptămâna, dar nu exagera pentru udatul excesiv va duce la creşterea lăstarilor, în detrimentul florilor.

Pentru a preveni evaporarea apei, acoperă pământul din jurul rădăcinii cu frunze sau cu scoarţă decorativă.

4. Aplică fertilizanti constant

Pentru a se dezvoltă armonios, trandafirii au nevoie de fertilizare, la rădăcina şi pe frunze. E bine foloseşti îngrăşăminte speciale pentru trandafiri pentru fertilizarea la rădăcina, pe baza de fosfor, potasiu şi conţinut slab de azot, sau poţi apela la gunoiul de la păsări dizolvat în apă. Trebuie ştii în timpul înfloririi, trandafirii au nevoie de îngrăşământ o dată pe săptămâna.

Este recomandat aplicaţi şi fertilizare foliară, caz în care găsiţi la magazinele de specialitate soluţii organice precum Cropmax.

5. Stropeşte împotriva dăunătorilor şi a ciupercilor

Trandafirii vor înflori abundent cu condiţia nu fie atacaţi de dăunători sau ciuperci. Ploile repetate favorizează atacul ciupercilor, motiv pentru care specialiştii recomandă stropirea trandafirilor de câte ori este nevoie. Poţi -i stropeşti împotriva ciupercilor şi a insectelor săptămânal pentru a-i feri de boli.

Nu uită îndepărtezi fruzele ofilite sau atacate de boli pentru acestea nu cuprindă toată planta.

Dacă vei aplică aceste reguli, vei avea trandafiri înfloriţi şi spectaculoşi până în toamna. Nu uită le oferi multă dragoste!