Cum purificăm aerul și eliminăm toxinele din cameră. Ce plante ar trebui neapărat să avem în casă

Stim cu totii ca plantele produc oxigen. Dar putini stiu ca unele sunt in stare sa curete aerul din locuinte de mucegai si toxine, ceea ce reprezinta un lucru foarte bun pentru sanatate. In plus, plantele curata aerul de praf, de mirosul de vopsea etc.

NASA a facut un studiu asupra plantelor de apartament si a concluzionat ca unele dintre acestea sunt mai bune decat altele in curatarea aerului si eliminarea toxinelor din camera.

In randurile care urmeaza va prezentam 6 dintre plante pe care ar trebui sa le aveti neaparat in casa.

Aloe Vera – Este foarte buna pentru cresterea nivelului de oxigen in locuinta, deoarece absoarbe dioxidul de carbon, formaldehida si monoxidul de carbon. Noua purificatoare de aer pot fi inlocuite cu o singura planta de Aloe Vera.

Ficus (Ficus Elastica) – Aceasta planta nu are nevoie de multa lumina si o puteti intretine cu usurinta. Este destul de eficienta in purificarea aerului de formaldehida. Dar va recomandam sa o evitati daca aveti animale de companie sau copii mici, deoarece frunzele sale pot fi otravitoare.

Iedera (Hedera Helix) – Este una pe care trebuie sa o aveti neaparat. Daca achizitionati aceasta planta, in timp de sase ore ea va elimina 60% din toxinele din aer.

Planta paianjen (Chlorophytum Comosum) – Este uimitoare, deoarece este capabila sa realizeze fotosinteza la lumina minima. De asemenea, este formidabila prin faptul ca absoarbe substante chimice ca monoxidul de carbon, formaldehida, benzina si stirenul. O planta este suficienta pentru a curata aerul dintr-un spatiu de 200 de metri patrati.

Limba soacrei (Sansevieria Trifasciata) – Este foarte rezistenta si, de asemenea, ar trebui sa fie prezenta in casa. Ea poate efectua fotosinteza la lumina minima. Este minunat sa o tineti in dormitor, deoarece aceasta produce oxigen si in timpul noptii.

Crinul pacii (Spathiphyllum „Mauna Loa”) – Aceasta floare elimina toxinele din aer, formaldehida, precum si tricloretilena.

Pentru un spatiu de 80 metri patrati, veti avea nevoie de la 3 pana la 4 astfel de plante. In dormitor e suficient sa aveti una singura. Va dorim sa respirati aer cat mai curat si sa va bucurati de frumusetea florilor!