Cum poți păstra lămâile proaspete mai mult timp. Așa se vor menține nealterate până la o lună!

Citricele sunt frecvent utilizate datorita numeroaselor lor proprietati benefice sanatatii noastre.

Lamaile sunt bogate in vitamina C, astfel incat acestea sunt extrem de eficiente in cazul unor afectiuni cum ar fi banala raceala si gripa, insa, mai mult, consumul de lamaie impiedica formarea de pietre la rinichi. Totodata, aceste citrice reduc retentia de apa si sporesc functia vaselor de sange.

De obicei, pastram lamaile intr-un castron in bucatarie sau in camera de zi. Cu toate acestea, pentru a le mentine proaspete cat mai mult timp, trebuie sa le pastram intr-un alt mod.

In general, pastram rosiile, ceapa sau alte legume in frigider, desi acest lucru le va reduce calitatile gustative si valoarea nutritionala. Lamaile, pe de alta parte, nu sunt tinute aproape niciodata in frigider, ceea ce este din nou o greseala.

La temperatura camerei, aceste fructe uimitoare se depreciaza dupa numai o saptamana, ceea ce inseamna ca isi pierd aroma si valoarea nutritiva. Cu toate acestea, vom oferi o solutie perfecta pentru a le pastra cat mai mult timp!

Asadar, pentru a mentine lamaile proaspete si suculente, trebuie sa le puneti intr-o punga de plastic sigilata si sa le pastrati in frigider.

Acest lucru va incetini, dar nu se va opri, procesul lor respirator, astfel incat depreciere lamaiei nu va fi inhibata, ci doar va incetini numai.

Prin urmare, nu trebuie sa ingheti lamaile, ci doar sa le pastrezi in frigider, ceea ce reprezinta un echilibru intre temperatura rece si expunerea la oxigen. In acest fel, lamaile dumneavoastra pot ramane proaspete pana la o luna!

In concluzie, pentru a mentine lamaile proaspete, dar si pentru a preveni pierderea gustului si a nutrientilor, ar trebui sa le pastrati in frigider, intr-o punga de plastic sigilata.