Cum îți dai seama în 2 minunte dacă un pepene este copt atunci când îl cumperi! Uite la ce trebuie să fii atent: Dacă are aceste semne este extrem de dulce și zemos!

Alegerea unui pepene poate fi o operatiune complicata. De cate ori nu ti s-a intamplat sa ajungi acasa si sa constati ca pepenele pe care l-ai cumparat nu este copt sau suficient de dulce?

Putini stiu, insa exista o serie de semne cu ajutorul carora mergi la sigur in cumpararea unui pepene.

Verifica mai intai forma pepenelui: trebuie sa fie simetrica si armonioasa. Ulterior analizeaza greutatea: un pepene care nu este copt suficient este mai greu decat ar trebui.

Cauta ca pepenele pe care il cumperi sa aiba o pata galbena pe coaja; aceasta pata indica faptul ca pepenele a ajuns la maturitate.

De asemenea, apasa coaja pepenelui, aceasta trebuie sa fie tare peste tot. Mai poti verifica pepenele si prin ciocanirea cojii; daca suna a gol, este copt si bun de mancat.

CITESTE SI: Obișnuiești să arunci semințele din pepenele roșu? Faci o mare greșeală! Nici nu știi cât de sănătoase sunt de fapt: Fac miracole!

epenele roşu este fructul pe care l-am savura în fiecare zi de vară. Este delicios, răcoritor şi are proprietăţi detoxifiante.

Totuşi, seminţele nu ne sunt deloc pe plac şi nu ştim cum să scăpăm mai rapid de ele. Medicii ne atrag atenţia asupra faptului că nu ar trebui să le mai aruncăm la gunoi, pentru că sunt extrem de sănătoase.

Potrivit healthylifetricks.com, seminţele de pepene roşu un efect benefic asupra sistemului digestiv şi sunt extreme de eficiente ca diuretic. Din acest motiv, specialiştii recomandă persoanelor care se confruntă cu afecţiuni ale tractului urinar să le utilizeze pentru a prepara ceai.

Seminţele de pepene roşu conţin cantităţi importante de citrulină, compus organic cu numeroase proprietăţi antioxidante. Citrulina este eficientă în combaterea a diferite afecţiuni, precum hipertensiunea arterială, ateroscleroza şi pietrele la rinichi.

Reţeta ceaiului de seminţe de pepene

În primul rând, trebuie să măcinaţi patru linguri de seminţe de pepene, pe care ulterior le veţi fierbe în doi litri de apă, timp de 15 minute. Lichidul se consumă două zile la rând, se ia o zi de pauză şi se continuă în acest fel timp de patru săptămâni.

Este recomandabil să păstraţi şi să uscaţi seminţe de pepene vara pentru a putea prepara acest ceai şi în sezonul rece. Medicii atrag atenţia asupra faptului că seminţele de pepene îmbunătăţesc funcţionarea inimii, memoria şi capacitatea de concentrare, graţie faptului că sunt bogate în fier, magneziu, vitaminele A, B şi C, antioxidanţi, calciu şi mangan.