Cum combini nuanțele de lemn în amenajările interioare

Unul dintre cele mai folosite materiale în amenajările interioare este lemnul, indiferent dacă vorbim despre piese de mobilier sau grinzi, care oferă un aer aparte fiecărei încăperi. Cu toate acestea, fiecare tip de lemn se remarcă prin propriile caracteristici, pornind de la accentele cromatice diferite. 

Dacă te gândești cum poți să combini nuanțele de lemn în amenajările interioare, astfel încât să obții un efect plăcut din punct de vedere vizual, ține cont de sfaturile de mai jos!

Alege piesele importante de mobilier în aceeași nuanță

Pentru a obține un efect cromatic plăcut, indiferent de încăpere, este recomandat ca piesele majore de mobilier să aibă aceeași nuanță, astfel încât să asiguri coeziunea culorilor lemnului. În acest sens, canapelele, fotoliile sau măsuța de cafea pot avea părți din lemn în tonuri medii, în timp ce accesoriile mici, precum ramele tablourilor sau lămpile pot fi alese în tonuri mai deschise sau mai închise, în funcție de preferințe. 

Verifică oferta de mobilă living de la Vivre, pentru a alege cele mai bune opțiuni pentru camera în care te poți relaxa. De pildă, poți alege niște scaune sau fotolii cu structură din lemn de fag ori stejar și cu tapițerie din catifea, care se potrivesc de minune în jurul unei mese mari.

Combină nuanțele de lemn prin intermediul accesoriilor

În amenajările interioare poți crea efecte vizuale deosebite, folosind nuanțe de lemn diferite. Optează pentru tonuri diferite de lemn, pentru fiecare cameră în parte. În timp ce o încăpere poate fi mobilată cu piese din lemn de fag, în cealaltă cameră se pot regăsi obiecte de mobilier din lemn de cireș. 

Pentru a combina armonios aceste două nuanțe diferite de lemn, poți adăuga accesorii simple, dar de efect, care să includă nuanța lemnului predominant în camera opusă.

Echilibrează nuanțele diferite de lemn din încăpere

O cameră ideală din punct de vedere estetic trebuie să fie echilibrată din punct de vedere vizual. Dacă te orientezi către nuanțe diferite de lemn la nivelul pieselor mari de mobilier, acestea trebuie să fie plasate strategic. 

Așază mobilierul și accesoriile din lemn închis la culoare într-o parte a încăperii și folosește obiectele în nuanțe deschise într-un alt colț al camerei, care poate fi folosit ca spațiu pentru relaxare.

Folosește tapițeria potrivită pentru a imita nuanțele de lemn

Dacă ți se pare complicat să echilibrezi nuanțele de lemn dintr-o încăpere, poți lua în calcul imitarea tonurilor potrivite, prin alegerea tapițeriei. Astfel, dacă tot mobilierul din lemn din locuință este maro închis, însă îți dorești să deschizi spațiul prin culoare, poți alege o piesă de mobilier precum scaunele sau fotoliile accent, tapițate într-o nuanță caldă și deschisă. Prin intermediul acestei opțiuni, vei reuși să oferi încăperii un suflu nou și elegant, fără prea mari eforturi.

Combină nuanțele de lemn cu decorațiuni gri

O combinație ideală în amenajările interioare implică folosirea diferitelor nuanțe de lemn cu decorațiuni gri, culoare care se potrivește cu orice. Dacă masa de dining, scaunele și măsuța de cafea sunt din lemn deschis la culoare, poți opta pentru o canapea gri sau perne și decorațiuni textile în aceeași nuanță, alături de câteva plante verzi și flori în ghiveci.

Nu evita schemele de culori complementare

Culorile complementare pot fi folosite cu succes în amenajările interioare, atâta vreme cât încorporezi în decor și nuanțe neutre. Folosirea culorilor complementare ajută la intensificarea atmosferei, transformând o cameră anostă într-una plină de viață. Aceste scheme de culori se armonizează foarte bine cu lemnul deschis la culoare, care oferă astfel un fundal neutru și frumos texturat unui contrast puternic. 

Ține cont de sfaturile noastre și combină armonios nuanțele de lemn în amenajările interioare, pentru un design impecabil.