Cu doar două ingrediente, pe care le ai și tu în bucătărie, am scăpat definitiv de petele de rugina de pe cadă și chiuvetă

Cu doar două ingrediente, pe care le ai și tu în bucătărie, am scăpat definitiv de petele de rugina de pe cadă și chiuvetă! După atâția ani am descoperit acest truc eficient! Nimeni altcineva nu ți-l va spune!

Petele de rugina din cada si chiuveta ta sunt greu de eliminat, de aceea trebuie sa iei masuri din timp. In loc de solutiii chimice scumpe puteti folosi doua ingrediente care se gasesc in orice bucatarie: sare si otet de vin. Iata cum le combini pentru a obtine o solutie care elimina petele de rugina:

  • Turnati intr-o sticla 100 ml de otet de vin.
  • Adaugati doua linguri de sare. Daca aveti nevoie de o cantitate mai mare de solutie tineti cont de proportia o lingura de sare la 50 ml de otet.
  • Incalziti amestecul pana la aproximativ 60-70 de grade.
  • Aplicati solutia cu o carpa moale peste locurile afectate si frecati incet.
  • Lasati sa actioneze 15-20 de minute, apoi puteti spala cada cu apa calda.

Aceasta solutie este foarte eficienta daca o faceti la timp. Daca petele sunt vechi, repetati procedura cateva zile la rand pana la eliminarea lor completa. Retineti ca atunci cand curatati suprafata cazii, nu trebuie sa utilizati bureti cu suprafata abraziva, caci astfel se distruge stratul de protectie al emailului.

Alte solutii anti-rugina

Petele de rugin apar pe cazile confectionate din metal, portelan sau orice alt material, in urma oxidarii, iar impotriva lor puteti apela si la zeama de lamaie. Stoarceti sucul de la doua lamai si imbibati un burete sau o carpa in acesta. Frecati bine suprafata dupa care lasati buretele imbibat in zeama de lamaie sa actioneze. Daca pata de rugina nu este foarte puternica insa ocupa o suprafata mare, turnati zeama de lamaie intr-un recipient cu pulverizator si pulverizati pe toata suprafata afectata ori de cate ori este cazul, pana cand pata dispare.

Sursa

CITESTE SI: Cu un simplu truc, aragazul va fi ca nou! Ai nevoie doar de un produs pe care 100% îl ai în bucătărie! Dai o singură dată și se ia tot, chiar și rugina!

Se apropie Sărbătorile şi vă gândiţi cu groază că trebuie să vă apucaţi să faceţi curăţenie? Vă înspăimântaţi numai la gândul că veţi fi nevoite să întoarceţi toată casa cu susul în jos? Ei bine, dacă vreţi să vă faceţi munca mai uşoară, ţineţi cont de sfaturile pe care vi le prezentăm.

1. Dacă aveţi vase foarte murdare, care nu se pot curăţa cu detergent obişnuit, puteţi să apelaţi la o soluţie de sodă de rufe şi săpun, apoi se spală cu apă din abundenţă. A mestecul va da rezultate, cu siguranţă.

2. În cazul în care nu aveţi bani să duceţi covoarele la spălătorie, le puteţi curăţa foarte bine şi acasă. Procedura e simplă: ştergeţi suprafaţa acestuia cu un tampon îmbibat în esenţă concentrată de ceai. Iar dacă vreţi să-i reîmprospătaţi culorile, periaţi-l cu o soluţie concentrată de apă cu sare. Un alt procedeu: se presară covorul cu sare, se rulează şi se lasă timp de 2-3 zile, după care îl puteţi peria. Aşa veţi scăpa şi de pete.

3. Mobila de lemn se şterge cu o cârpă umezită cu apă şi oţet, după care se freacă repede cu o lavetă sau cu o cârpă moale, până când urmele de apă dispar. Suprafaţa uscată se acoperă cu un strat subţire de ceară albă, iar după ce s-a uscat, se lustruieşte cu o cârpă.

4. Tapiţeria din stofă se curăţă cu ajutorul unei perii de haine sau al unei lavete înmuiate într-o soluţie de săpun cu apă caldă. După curăţare, suprafaţa se şterge de câteva ori cu o cârpă umezită în apă rece (bine stoarsă), apoi cu o cârpă uscată.

5. Amestecaţi un pahar de apă cu parafină şi omogenizaţi soluţia pe foc. Aşteptaţi apoi o jumătate de oră să se răcească. Lustruiţi cu aceasta parchetul, după care îl ştergeţi cu o cârpă moale şi uscată pentru a-i da luciu.

6. Ramele sau tocurile de la uşă se curăţă cu un tampon înmuiat în lapte dulce, iar după uscare se lustruiesc cu o cârpă moale.

7. Rugina de pe ochiurile de aragaz se curăţă dacă le ştergeţi cu ajutorul unei cârpe înmuiate în ulei vegetal.

8. Geamurile se spală bine cu o soluţie de amoniac (o lingură la patru litri de apă). Cel mai bine se şterg cu un ziar, nu cu o cârpă.

9. Oţetul în combinaţie cu apă caldă vă ajută să curăţaţi oglinda, ferestrele, faianţa şi gresia.

10. Tacâmurile de argint se curăţă destul de uşor şi de bine cu amoniac.

Sursa: stiri.magazinuldecase.ro