Cu doar două ingrediente, pe care le ai și tu în bucătărie, am scăpat definitiv de petele de rugina de pe cadă și chiuvetă

Cu doar două ingrediente, pe care le ai și tu în bucătărie, am scăpat definitiv de petele de rugina de pe cadă și chiuvetă! După atâția ani am descoperit acest truc eficient! Nimeni altcineva nu ți-l va spune!

Petele de rugina din cada si chiuveta ta sunt greu de eliminat, de aceea trebuie sa iei masuri din timp. In loc de solutiii chimice scumpe puteti folosi doua ingrediente care se gasesc in orice bucatarie: sare si otet de vin. Iata cum le combini pentru a obtine o solutie care elimina petele de rugina:

  • Turnati intr-o sticla 100 ml de otet de vin.
  • Adaugati doua linguri de sare. Daca aveti nevoie de o cantitate mai mare de solutie tineti cont de proportia o lingura de sare la 50 ml de otet.
  • Incalziti amestecul pana la aproximativ 60-70 de grade.
  • Aplicati solutia cu o carpa moale peste locurile afectate si frecati incet.
  • Lasati sa actioneze 15-20 de minute, apoi puteti spala cada cu apa calda.

Aceasta solutie este foarte eficienta daca o faceti la timp. Daca petele sunt vechi, repetati procedura cateva zile la rand pana la eliminarea lor completa. Retineti ca atunci cand curatati suprafata cazii, nu trebuie sa utilizati bureti cu suprafata abraziva, caci astfel se distruge stratul de protectie al emailului.

Alte solutii anti-rugina

Petele de rugin apar pe cazile confectionate din metal, portelan sau orice alt material, in urma oxidarii, iar impotriva lor puteti apela si la zeama de lamaie. Stoarceti sucul de la doua lamai si imbibati un burete sau o carpa in acesta. Frecati bine suprafata dupa care lasati buretele imbibat in zeama de lamaie sa actioneze. Daca pata de rugina nu este foarte puternica insa ocupa o suprafata mare, turnati zeama de lamaie intr-un recipient cu pulverizator si pulverizati pe toata suprafata afectata ori de cate ori este cazul, pana cand pata dispare.