Criterii de selecție esențiale în cazul unui interfon pentru bloc

Intenționezi să cumperi un apartament nou? Nu uita să fii atent și la interfonul de care blocul în care se află beneficiază. De asemenea, dacă cel în care locuiești acum nu este prevăzut cu interfon pentru apartamente, dar s-a decis instalarea unui sistem modern, acordă atenție sporită criteriilor esențiale de selecție a celor mai performante sisteme disponibile.

Citește în continuare pentru a descoperi care sunt acestea și alte aspecte importante pe care trebuie să le cunoști.

De ce este necesar și util un interfon la bloc?
Dat fiind traficul mare al persoanelor, în cadrul unei scări de bloc, toți proprietarii de apartamente sunt de acord cu faptul că instalarea unui interfon performant în 2019 este necesară.

Astfel, fiecare persoană poate restricționa accesul musafirilor nepoftiți în scara blocului în care locuiește, pentru ca famila lor și bunurile personale să fie mereu în siguranță.

Tipuri de interfoane disponibile
Cel mai cunoscut model de interfoane pentru blocuri este cel clasic, cu funcții audio.

  • Acesta este ușor de identificat, în cazul majorității blocurilor din țară.
  • Prevăzut cu receptoare și butoane de acces la intrarea în scară, acesta reprezintă cel mai simplu sistem de restricționare a accesului în locuințe, în prezent.

O altă opțiune pe care o ai acum la dispoziție este cea reprezentată de videointerfoanele Electra Instal de ultimă generație.

  • Pe lângă funcția audio, deținută de cele clasice, aceste sisteme performante permit și vizualizarea persoanelor străine, care solicită accesul în scara de bloc.
  • În plus, acum există sisteme de ultimă generație ce permit afișarea imaginii color, nu doar alb-negru. În acest caz, vei putea observa rapid și ușor orice detaliu, pentru ca tu să te simți confortabil și în deplină siguranță, atunci când permiți accesul unui străin în clădirea în care locuiești.

Cea mai nouă variantă de securizare a locuinței este cea realizată cu ajutorul interfoanelor video smart.

  • Acestea sunt echipate cu glass-touch și permit accesul direct de pe telefon sau de pe alte dispozitive mobile precum tableta sau laptopul.
  • În plus, cu ajutorul lor poți deschide mai multe căi de acces, nu doar ușa de la intrarea în scara de bloc. Această funcție utilă este preferată, în special, de proprietarii de apartamente care dețin garaje la subsolul blocului.

Alte criterii de selecție importante în cazul interfoanelor
Iată și alți factori importanți, pe care trebuie să îi ai în vedere, atunci când vrei să alegi cel mai bun interfon pentru blocul în care deții un apartament:

  • Tipul de alimentare a interfonului – Poți alege un sistem ce necesită conectarea directă la o sursă de electricitate sau unul care se alimentează prin intermediul bateriilor.

– În cel de-al doilea caz, este recomandat să acorzi atenție sporită autonomiei bateriilor folosite, întrucât nu vrei să fii nevoit să le schimbi frecvent pentru a securiza corespunzător locuința.

– Cele care rezistă 4-5 luni sunt cele mai populare, în rândul utilizatorilor, în acest moment.

  • Interfoane cu cablu sau wireless – Sistemele de securizare a locuinței cu fir sunt mai accesibile decât cele wireless, în ceea ce privește costurile aferente.

– Cu toate acestea, procesul de instalare a acestor interfoane este mai complex, comparativ cu cel al sistemelor fără fir.
– În schimb, conexiunea pe care acestea o asigură este una foarte bună, iar defecțiunile întâlnite sunt mai rare decât în cazul sistemelor mai complexe, de tip wireless.

  • Distanța la care se instalează interfonul – Majoritatea sistemelor din această categorie permit instalarea la o distanță de minimum 50 m, pentru a asigura o conexiune bună. Există însă și modele performante, de ultimă generație, care permit instalarea chiar și la distanțe de peste 300 m.

Așadar, acestea sunt principalele criterii de selecție pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să alegi cel mai bun interfon de bloc. Mizează pe cel mai bun raport preț-calitate și pe fiabilitatea sistemelor Electra Instal de securizare a locuinței, de ultimă generație.