Criterii de care să ții cont când angajezi un designer de interior pentru casa ta

Ca să te poți bucura cu adevărat de casa visurilor tale, locuința trebuie să fie bine organizată și mobilată, astfel încât să existe o unitate între toate elementele. Pentru asta, multe persoane apelează la serviciile unui designer de interior, ca să scape de cheltuieli inutile și timp irosit. Dacă și tu vrei să angajezi un designer de interior, ar fi bine să știi mai întâi care sunt criteriile de care trebuie să ții cont pentru alegerea lui.

Bugetul

Chiar dacă primul gând care îți vine în minte când vrei să angajezi un designer de interior este legat de sumele pe care trebuie să i le plătești, află că de fapt poți să economisești dacă apelezi la serviciile unui profesionist. Cu siguranță ți s-a întâmplat să cumperi cel puțin o piesă de mobilier care nu s-a potrivit în decorul tău sau ai încercat să obții nuanța ideală a pereților după ce i-ai vopsit în diferite culori. Toate aceste experiențe înseamnă bani pierduți, iar un bun designer de interior va ține cont de bugetul în care te încadrezi, astfel încât va obține cea mai bună soluție de amenajare pentru casa ta. În acest mod, nu vei cheltui mai mult decât ți-ai propus.

Cei mai mulți designeri sunt plătiți fie la proiect, fie pe metru pătrat, fie cu ora. Această plata însumează elaborarea proiectului, monitorizarea activităților și coordonarea întregului proiect, ținând cont de dificultate, de nivelul de experiență al designerului și de componența echipei.

Experiența în domeniu

Dacă ai nevoie de un specialist în amenajări interioare pentru livinguri, bucătării, dormitoare, designerul de interior te va îndruma și va contura un plan concret pentru casa ta. O persoană avizată, cu experiență în design interior, îi poate oferi locuinței tale o notă de confort, cu ajutorul ideilor pe care le poate pune în practică. Ține cont de faptul că valoarea estimată inițial pentru plata serviciului de design se poate modifica în funcție de evoluția proiectului de amenajare, de aceea se poate percepe o plată în avans.

Planurile de amenajare

Cu ajutorul unui designer de interior, poți economisi timp prețios în amenajarea casei. Dacă nu te pricepi să combini culorile, să alegi texturile sau să aranjezi mobilierul, amenajarea locuinței poate fi un proces anevoios. Designerul de interior se va ocupa însă de planurile de amenajare, pentru că el știe de ce anume trebuie să țină cont, care sunt obstacolele pe care le poate întâlni pe parcursul planificării proiectului, astfel încât lucrurile să meargă conform planului. Cu ajutorul unui specialist poți să mergi la sigur, pentru a obține casa la care ai visat.

Respectarea dorințelor clientului

Caută un designer de interior care îți respectă dorințele de amenajare și care privește întregul proiect de amenajare cu relaxare. Fii pregătit să-i explici ce anume ți-ai dori de la amenajarea locuinței sau care sunt culorile care îți plac. Cu toate informațiile prezentate, designerul va fi conștient de nevoile tale și va putea să-ți amenajeze casa astfel încât să-ți placă și să se încadreze în bugetul tău.

Înainte de a contacta un designer de interior, stabilește bugetul și scrie câteva idei, pe care să le prezinți specialistului. În acest fel, specialistul va știi de ce anume să țină cont, astfel încât să nu existe neînțelegeri și colaborarea să meargă foarte bine.