Celebra cascadă Bigăr din Caraş-Severin, în pericol din cauza viiturilor

Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin, desemnată de revista The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume, este în pericol din cauza viiturilor, întrucât muşchiul mereu verde care o acoperă ar putea fi distrus de apele învolburate.

Apele Izbucului Bigăr, care se revarsă peste cascada ca un clopot şi care mai apoi se varsă în râul Miniş, au acoperit cu totul spectaculoasa cascadă, anunță News.ro. Imagini cu Cascada Bigăr acoperită de ape au fost postate pe Facebook de turiştii care au ajuns în zonă, în aceste zile. Revista The World Geography declara cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin drept cea mai frumoasă din lume.

Faimoasa publicaţie Huffington Post a numit-o ”un loc desprins din basme’”. Cascada Bigăr face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beuşnita. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvorăşte de la 200 de metri altitudine şi se varsă în râul Miniş, de pe o stâncă acoperită cu muşchi verde.

Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin a fost inclusă de presa internaţională în topul celor mai frumoase cascade din lume. Se află în Valea Minişului, între localităţile Anina şi Bozovici, la circa 450 km de Bucureşti. Apa provenită din izvorul Bigăr se revarsă în râul Miniş pe un prag stâncos de 8 metri înălţime, acoperit cu muşchi. Se poate vizita şi peştera de unde izvorăşte apa, aflată puţin mai sus, iar taxa de intrare este una modică. Anul trecut, cascada a fost vizitată de peste 100.000 de turişti.

Sursa: click.ro