Cea mai căutata stațiune balneară din țara noastră. Ce afecțiuni se tratează aici

Cea mai căutata stațiune balneară din țara noastră și are ape termale unice în Europa. Ce afecțiuni se tratează aici

Asezata in campia Crisurilor la o altitudine de 150 m, statiunea Baile Felix are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraneana, ceea ce o face o locatie ideala pentru turism balnear.

Potrivit unei analize a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, in 2017 a fost cea mai cautata statiune balneara din Romania. Baile acestea au fost preferate de familiile cu copii care au ales pentru vacanta lor hoteluri cu aqua park, bazine termale, centre SPA.

Fiind la dispozitia turistilor pe tot parcursul anului, statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare. In clasamentul romanesc de turism, Baile Felix au fost urmate de Baile Herculane, Sovata, Covasna, Vatra Dornei, Calimanesti-Caciulata si Baile Olanesti.

Probabil cele mai populare stranduri cu apa termala din tara, Baile Felix abunda in oferte. Lotus Therm Spa&Luxury Resort din Baile Felix, unicul complex balnear de 5 stele din Romania, a fost inagurat in urma cu doi ani si ofera conditii de invidiat. Lotus Therm este compus din 4 parti, cea hoteliera, baza de tratament ultramoderna, zona de agrement cu aquaparkul Felixarium si parcarea cu 210 locuri.

Totodata, Strandul Felix din Baile Felix dispune de 6 bazine cu apa termala naturala: doua bazine pentru copii unde temperature apei este 32-34 grade Celsius, un bazin cu valuri, un bazin de relaxare si doua bazine pentru toate categoriile.

Dar in Baile Felix gasiti si complexuri mai mici care au bazine cu apa termala. Efectele benefice ale apelor termale din aceasta statiune sunt folosite pentru urmatoarele afectiuni: afectiuni reumatismale inflamatorii (poliartrita reumadoida, spondiloza anchilozanta), afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza), afectiuni reumatismale abarticulare, afectiuni post-traumatice, aectiuni neurologice periferice, afectiuni neurologice centrale, afectiuni ginecologice, afectiuni asociate (boli de nutritie si metabolism, boli endocrine).

Insa aceasta statiune nu este recomandata celor cu boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii si boli psihice.