Ce facem cu alimentele ambalate

Autorităţile fac apel la populaţie să stea cât mai mult în casă, ca să evităm răspândirea virusului COV.D-19, cum s-a întâmplat în ultima perioadă în Italia. Astfel, stăm mai mult în casă, ne uităm mai mult la TV şi pe reţelele de socializare, unde citim tot felul de mituri care ne bagă şi mai mult în panică. Medicul Adrian Marinescu ne ajută să înţelegem mai bine cum stau lucrurile.

Despre coronavirus s-a spus că rezistă mult timp pe suprafeţe, inclusiv pe plastic. Astfel, că ajungem să ne gândim dacă nu cumva şi ambalajele produselor, inclusiv alimentare, pot fi contaminte.

Întrebat dacă ar trebui să ne curăţăm ambalajele alimentelor pe care le cumpărăm, medicul a răspuns:

„El (cor.navirusul) rezistă oricum pe suprafeţe. (…) În momentul în care am un ambalaj, e clar că el va fi contaminat.

Şi, atunci, trebuie să avem mâinile curate şi să mâncăm ceea ce e în interiorul ambalajului”, a sfătuit medicul infecţionist Adrian Marinescu, luni, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

Sursa: antena3.ro