Ce casă frumoasă are procurorul general Augustin Lazăr! Este una dintre cele mai elegante vile din oraș

Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia, a fost numit recent procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, investirea fiind facuta de Klaus Iohannis. Romania ramasese fara procuror general dupa ce Tiberiu Nitu a demisionat in scandalul coloanelor oficiale. Ministerul Justitiei a declansat procedura de recrutare a noului procuror general, functie pentru care s-au inscris patru procurori, alesul fiind Lazar. “Domnul procuror Augustin Lazar are o experienta relevanta in management judiciar, avand o vechime in functia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani in functii de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat si instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmarirea si repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, in care a fost necesara o vasta cooperare judiciara internationala. Anterior, ca procuror sef la sectia de anticoruptie, urmarire penala si criminalistica din cadrul PÎCCJ a participat nemijlocit la actiunea de reformare si modernizare a Ministerului Public, care a generat premisele crarii structurilor specializate de parchet din cadrul acestei institutii”, se arata in comunicatul Ministerului Justitiei.

Augustin Lazar detine partea dreapta a acestei vile din Alba Iulia

Vasta experienta i-a permis lui Lazar sa fie remunerat la nivel inalt. Astfel, conform declaratiei de avere, Lazar a avut un salariu anual de 310.071 lei la Parchetul Alba-Iulia, la venituri adaugandu-se 26.595 de lei incasati din activitatea didactica depusa la Universitatea din Alba-Iulia. Cumulat, asta inseamna ca, intr-un an de zile, Lazar a castigat 336.666 lei, adica 28.055 lei pe luna (aproximativ 6.200 de euro).

Actualul procuror general mai detine trei terenuri, dar si o casa, in Alba-Iulia. Aceasta a fost ridicata de Lazar, impreuna cu sotia, in 1997, avand o suprafata totala de 298,86 metri patrati. Se pare ca vila actualului procuror general a fost ridicata in acelasi timp cu cea a vecinilor sai, cele doua avand practic acelasi corp, doar curtile lor fiind despartite de un gard. Casa are etaj si mansarda si este una dintre cele mai elegante vile din oras!