Caz unic în lume! Nu a acceptat să-i demoleze vila cu două etaje, așa că dezvoltatorii au făcut drum în jurul casei!

Blochează autostrada şi traficul, dar nu au ce să-i facă! Un chinez din oraşul Zhengzhou, provincia Henan, nu a acceptat în ruptul capului ca dezvolatorii să-i demoleze vila sa cu două etaje.

De doi ani, casa impozantă şi curtea din faţa acesteia tronează pe autostradă. Proprietarul şi-a “tras” garduri ca să nu fie deranjat de traficul infernal. A refuzat cu înverşunare să primească bani, drept despăgubire, în schimbul demolării casei. Vila cu două etaje ocupă două benzi pe autostrada foarte aglomerată. Vehiculele trebuie să o ocolească. Din această cauză, în zonă, şoseaua se îngustează de la patru benzi la două benzi. Traficul se îngreunează, maşinile fiind obligate să depăşească liniile galbene care departajează sensurile de mers.

Camioanele, autobuzele şi maşinile stau la coadă mult şi bine până ce depăşesc zona îngustată. Toţi şoferii îl înjură pe proprietarul casei din cauza căreia se fac mereu dopuri de circulaţie. În zonă, au fost locuinţe înainte de octombrie 2016. Locuitorii au acceptat să fie despăgubiţi şi casele lor au fost demolate. Însă proprietarul vilei cu două etaje, care nu permite ca numele său să fie dat publicităţii, nu a putut fi convins să renunţe la aceasta. Aşa că dezvoltatorii nu au avut decât să ocolească imensa casă cu suprafaţa de 1.000 de metri pătraţi.

FOTO: click.ro

Proprietarul a spus că a adunat bani întreaga viaţă pentru a-şi ridica imobilul. Acum a ajuns la o vârstă la care nu mai are forţa de a o lua de la capăt, ca să-şi construiască o altă casă. Vila din Zhengzhou nu este singura care perturbă traficul pe autostrăzile din China. Rapida dezvoltare a infrastructurii în această ţară a dus la astfel de conflicte. Mulţi proprietari au primit compensaţii pentru a se muta din zonele noilor proiecte urbane. Însă sunt şi unii care se încăpăţânează să nu accepte demolarea caselor lor. Guvernul a aprobat o serie de reglementări pentru protejarea dreptului la proprietate al cetăţenilor. Inclusiv este interzisă folosirea violenţei pentru evacuarea lor. Legile stipulează despăgubirea celor care acceptă mutarea. Însă cei care refuză despăgubirile nu pot fi obligaţi să renunţe la casele lor. De aceea, se întâlnesc adesea construcţii în mijlocul şoselelor. Unii dintre proprietari profită de ocazie şi cer despăgubiri uriaşe pentru a-şi demola casele.