Casuțele arcuite – locuințe moderne la 5.000 de dolari! Iată cum arată interiorul și ce avantaje suplimentare au

Probabil multe din proiectele ingenioase prezentate aici sunt costisitoare, cu mult peste posibilităţile omului de rând, oricât de atractive şi tentante ar părea aceste locuinţe în forme moderne. Dar nu tot ceea ce înseamnă contemporan este neapărat şi scump. Este cazul unor căsuţe prefabricate produse de o companie americană, o opţiune modernă, dar accesibilă de locuit. Şi, mai interesant, aceste căsuţe pot fi comandate şi apoi asamblate de clienţi acolo unde poftesc, pliindu-se pe diferite tipuri de teren.

Căsuţele arcuite, aşa cum le este denumirea originală, vin în dimensiuni variate astfel încât răspundă nevoilor unor familii diferite, cu un nivel sau cu mansardă, cu lăţime şi înălţime carevariază de la 5 şi 4 metri până la 8, respectiv, 11 metri. Kitul de instalare vine cu podele, coamă pentru acoperiş, acoperişul din tablă galvanizată şi material termoizolant din vată minerală, cu posibilitatea comăndării unui strat mai gros pentru regiunile expuse unor ierni grele.

Casele au structura de rezistenţă astfel concepută încât reziste unor rafale de vânt de până la 200 de kilometri pe ora şi unui strat de zăpadă cu o greutate de 14 kilograme pe metrul pătrat. Din acest motiv, compania producătoare speră astfel vândă căsuţele arcuite şi în Canada şi Alaska. Proprietarii companiei spun , până acum, aceste structuri prefabricate au fost folosite pentru a adăposti ateliere, grajduri, case de vacanţă, garaje pentru maşini, cabane pentru vânătoare şi pescuit. Pentru fiecare din aceste cazuri, compania poate oferi finisaje suplimentare.

În varianta cea mai mică şi ieftină, o astfel de casă arcuită costă puţin sub 5.000 de dolari. În varianta premium, zicem aşa, casă vine cu mansardă şi termoizolaţie superioară. Câteva imagini din interior contrastează puternic cu exteriorul metalic, lipsit de suflu estetic. Cu o platforma din lemn care adăposteşte un dormitor, interiorul este mult mai plăcut şi primitor decât faţada cu iz industrial. Producătorii spun , beneficiind de puţin ajutor din partea unor prieteni, un client poate instala o astfel de casă în decurs de un weekend.

Sursă: casepractice.ro