Case ieftine din lemn rotund

Casele din lemn rotund sunt o optiune la care apeleaza tot mai multa lume in prezent datorita raportului calitate-pret foarte bun. Cu un aspect estetic superior, casele din lemn ofera comfort, lemnul fiind un bun izolator termic, mentinand caldura iarna si racoarea vara, sunt constructii trainice, rezistente la cutremur si sunt, in general, usor de intretinut si, mai ales, de construit. Acestea fiind spuse, sa aruncam o privire la cateva case ieftine din lemn rotund.

Primul proiect este o casa cu doua nivele, parter si mansarda, intinsa pe o suprafata de 132 de metri patrati. Cu un design simplu si functional, locuinta atrage prin imbinarile elegante ale lemnului si un balcon proeminent care domina fatada.

Casa este ridicata pe un teren in parte ceea ce a favorizat constructia unui subsol cu acces direct la exterior. La parter, casa este structurata intr-un living, o bucatarie, un dormitor si o baie, cu o terasa accesibila pentru cei care vor sa se bucure de natura, in timp ce la etaj gasim patru dormitoare, o baie si un balcon.

Mai jos va prezentam doua modele realizate de aceeasi firma de constructie. Primul proiect descrie o casa cu un singur nivel, cu o suprafata de aproape 40 de metri patrati, in care intra un living cu o sala de mese si bucatarie, un dormitor si o baie.

Intrarea se face printr-o veranda cocheta, ideala pentru relaxare. Al doilea proiect ne arata o casa mai spatioasa, cu etaj si mansarda, cu o suprafata de 96 de metri patrati. Parterul cuprinde, la fel, un living cu sala de mese si bucatarie, o baie si un dormitor amplasat in colt, in timp ce la etaj a fost amenajat un spatiu pentru relaxare ce poate primi oricand un nou rol. Constructorul ofera informatii legate de pret pe site-ul sau, preturi ce variaza in functie de suprafata casei si diametrul busteanului.

Ultimul proiect este o casa din lemn rotund ridicata de un constructor roman in Franta. Desi nu ofera informatii despre acest proiect pe site-ul sau afara de cateva fotografii, se pare ca este vorba de un complex din case de vacanta format din cabane de cate o singura camera.

Pentru constructia unei case la rosu prețul este de 165-190 euro pe metru patrat, in functie de proiect, pentru orice model de casa, cu diametrul lemnului intre 25-40cm, spune constructorul pe site-ul sau.

Surse: Construct-house.ro, Doralnic.ro, Alpinhouse.ro, Casepractice.ro