Case din panouri din lemn – trei proiecte accesibile și perfecte pentru o familie!

Casele din panouri prefabricate din lemn sunt o optiune tot mai des luata in calcul de potentialii clienti ai firmelor de constructie. Avantajele acestui tip de locuinte sunt numeroase si amintim aici doar timpul scurt de executie a lucrarii, demontarea si remontarea usoara a acestor panouri in situatii care implica lucrari de reparatie, o buna izolatie termica si rezistenta crescuta la cutremure si, cel mai important, un pret de constructie la rosu cu pana la 50 la suta mai mic decat o casa din caramida. Iata cateva modele de case din panouri din lemn, ideale pentru cei care cauta locuinte practice.

Un prim proiect este o casa pe un singur nivel si o suprafata de 67 de metri patrati. Constructorii romani spun ca o astfel de casa poate fi montata in termen de 30 de zile de la plasarea comenzii, costurile variind intre 10.500 de euro (la rosu) pana la 21.000 de euro (la cheie), fara TVA. Este o casa mica, in linii simple care contureaza un design clasic, dar atragator prin variatiunile fatadei. In lateral, casa este prevazuta cu o mica terasa acoperita accesibila direct din living. Casa adaposteste o familie restransa, de trei persoane, si este structurata intr-un living, doua dormitoare, o baie si o bucatarie.

Case din panouri din lemn - design simplu, spatiu suficient

case din panouri din lemn wood panel house plans 3

case din panouri din lemn wood panel house plans 4

case din panouri din lemn wood panel house plans 5

Al doilea proiect este o casa construita in stil contemporan, pe doua nivele si o suprafata de 120 de metri patrati. Locuinta are un design compact care se pliaza pe gusturile tinerei generatii, oferind spatiu din belsug, atat pentru activitati recreative, cat si pentru odihna. La parte se afla zona de zi, intr-un singur spatiu deschis, extinsa pe o terasa exterioara care inconjoara pe doua parti casa, in vreme ce la etaj se afla doua dormitoare care, prin intermediul unui hol, sunt conectate la exterior printr-un balcon spatios.

Case din panouri din lemn - stil contemporan

case din panouri din lemn wood panel house plans 7

case din panouri din lemn wood panel house plans 8

case din panouri din lemn wood panel house plans 9

case din panouri din lemn wood panel house plans 10

In fine, al treilea proiect ne aduce o casa mai spatioasa, pe doua nivele si aproape 170 de metri patrati. Este o casa cu o arhitectura clasica, in care finisajele exterioare din lemn ies usor in evidenta, persoalizand-o. La parter, spatiile deschise de zi se revarsa in exterior pe terasa, pe una din laturi aflandu-se un sopron unde pot fi parcate doua masini. La etaj se afla trei dormitoare, fiecare cu acces pe balcon.

Case din panouri din lemn - finiaje frumoase din lemn

case din panouri din lemn wood panel house plans 12

case din panouri din lemn wood panel house plans 13

case din panouri din lemn wood panel house plans 14

case din panouri din lemn wood panel house plans 15

Surse: casepractice.ro, casepanourilemn.ro, Houseplans.com