Casă p+m în forma literei a, pe structură din lemn, cu suprafața de 127 m²

Casele pe structură din lemn cu forme mai deosebite, au revenit în ultimii ani în atenția arhitecților care doresc să ofere iubitorilor de locuințe, o casă unică ,confortabilă şi elegantă.

Această soluție de construcție a unei case sub forma literei A, poate fi soluția ideală pentru edificarea unei case de vacanță într-o zonă de munte, sau poate fi o locuință permanentă pentru o familie compusă din 3 membrii.

Acest tip de  case sunt relativ ieftine ca modalitate de construcție , sunt uşor de construit şi deosebit de frumoase, după cum ne demonstrează şi casa prezentată de noi în continuare.

Casa are un regim de înălțime P+M, parterul are suprafața de 79 mp, mansarda are 48 mp, suprafața totală a locuinței fiind de 127 mp.

Ca şi detalii constructive aceasta este construită în totalitate din lemn de pin şi brad ceea ce îi permite să se integreze perfect în peisajul înconjurător. Acoperişul se extinde până în apropiere de pământ pe ambele părți, fiind evitate problemele cu încărcarea acoperișului cu zăpadă pe timp de iarnă, pentru că la acest unghi este greu să se fixeze ceva pe el.

Detaliile exterioare ale construcției sunt dominate de lemn şi piatra , elemente care sunt prezente peste tot atât la exterior cât şi la finisajele interioare.

Fereastrele mari cu tâmplărie din lemn şi geam termopan asigură suficientă lumină naturală, pe tot parcursul zilei, pentru toata casa, plus că etanşează perfect, asigurând linişte .

Zona de zi care se află la parter , este compusă dintr-un living cu un şemineu care poate fi aprins în zilele răcoroase , o bucătărie tip open space, o baie şi un dormitor. Şemineul este decorat de asemennea cu piatră de râu, la fel ca şi calcanul casei. Placarea cu piatră naturală a hornului exterior ce deserveşte şemineul îi dă locuinței un aspect de poveste.

Mansarda dispune de un dormitor matrimonial , o baie dar şi de  un spațiu suplimentar de dormit amenajat spre balconul cu vedere spre zona de zi.

Varianta “la cheie ” a unei astfel de  construcții (nu include costul terenului) a fost estimată la prețul de 37.000 euro, aproximativ 291 euro/mp . Fotografiile din interiorul casei au rolul de a vă inspira în decorarea casei. Rolul articolului este de a vă oferi o sursă de inspirație.

Dacă v-a plăcut proiectul acestei case de vis in forma literei A,  şi considerați că poate fi o sursă de inspirație pentru proiectele dumneavoastră viitoare vă invităm să-l distribuiți şi prietenilor de pe facebook. Vă mulțumim.

 

Sursa: familyhomeplans.com