Casă ecologică de 60 mp, construită din materiale naturale

Această casă multifuncțională poate fi folosită ca o cabană sau casă pentru oaspeți, un sediu de birou, o sală de hobby, un refugiu pentru adulți sau un loc de joacă pentru copii.

Designul casei este o adevărată provocare pentru arhitecții și iubitorii de case ecologice.

Combinând natura și tehnologia, această clădire ecologică a fost proiectată cu câteva obiective-cheie: reducerea consumului total de energie, utilizarea surselor regenerabile de energie și utilizarea energiei convenționale cât mai eficient posibil.

Această casă prefabricată are cadrul din lemn autoportant. Poate fi asamblată rapid și ușor în locația aleasă de dumneavoastră. Locuința este fabricata 97% din materiale reciclate.

Începând cu fundația tradițională de beton , care a fost înlocuită cu una din buşteni de arbori, pereții cu panouri din resturi de lemn reciclat, tratat antiumiditate, au sporit ventilația naturală și a fost prelungită în mod drastic durata de viață a casei.

Panourile solare montate pe acoperiș / şi pereți reduc consumul convențional de energie pentru sarcinile zilnice și reduc costurile de funcționare.

Ferestrele și luminatoarele de mare eficiență, permit luminarea interioară pe tot parcursul zilei, iluminând pasiv interioarele. Trei straturi de sticlă reduc câștigul și pierderea de căldură.

Sistemul patentat Velux colectează date despre aerul din interior, cum ar fi CO2, temperatură și umiditate, iar în funcție de aceste citiri, sistemul deschide și închide automat jaluzelele.

Structura modulară din lemn a casei, este extensibilă, așa că poate crește dacă se doreşte mărirea spațiului. Extinderea acesteia cu zone de locuit suplimentare se poate face cu ușurință, în majoritatea cazurilor fără afectarea altor părți ale casei .

Nu există nici o arhitectură a pereților, acoperișul preluând cea mai mare parte a zonei expuse mediului înconjurător. Sistemul integrat pentru colectarea apei de ploaie, este o instalație completă de recuperare a apei pluviale, încorporate în structura casei și nu necesită întreținere.

Casa are o suprafață locuibilă de 60 mp. Zona din spatele casei  este ocupată de două dormitoare cu intrări separate, fiecare dormitor având  11 mp. Baia are o suprafață de 5,1 mp, peste tavan fiind asigurat un spațiu suficient de mare pentru a cuprinde toate sistemele tehnice standard ale casei.

Sufrageria, foarte generoasă, include bucătăria și zona de luat masa, totalizând în total 33 de metri pătrați.

Pantele acoperișului sunt de 70˚ si 10˚, prin urmare zona interioară a câștigat un grad ridicat de confort și utilitate, iar aspectul casei a rămas la fel de încântător. Pergola proiectată deasupra terasei poate fi acoperită, transformând-o în locul perfect de relaxare pentru serile de vară cu ploi sau zilele însorite.

Varianta “la cheie cu toate finisajele superioare incluse ” a unei astfel de  construcții (nu include costul terenului) poate fi  estimată si poate ajunge  la prețul de 37.000 euro, aproximativ 617 euro/mp. Fotografiile din interiorul casei au rolul de a vă inspira în decorarea viitoarei case.

Dacă v-a plăcut proiectul acestei case ecologice şi considerați că poate fi o sursă de inspirație pentru proiectele dumneavoastră viitoare vă invităm să-l distribuiți şi prietenilor de pe facebook. Vă mulțumim.

Sursa: trendir.com si soleta.ro