Casă deosebită cu un design avangardist – proiect detaliat cu fotografii

Proiectul complet, al unei locuințe futuriste, ridicată în stil navă spațială ne este propus de la Berlin, din studioul de arhitectura J. Mayer H, fiind o constructie  finalizată în 2008.

Trasatura specială a acestei case este o conversie între vechi şi nou, după care se bazează planul său . Casa impresionează prin personalitate şi forme atipice.

Datorită numeroaselor adăugiri, schiță pare usor neobișnuită, asemenea unui cub rotativ,  cu margini ușor răsucite , casa fiind ridicată pe verticală .

Clădirea impunătoare are trei etaje spațioase, cu o suprafață totală de aproape 1.200 mp, este  situată în apropiere de Ludwigsburg (Baden-Württemberg) – Germania.

De la etajele superioare casa oferă o  vedere minunată către orașul vechi Marbach .

Se planifică o compoziție bazată pe rotația planului de case vechi.

Dinamismul formelor create de elementele unice, rar întâlnite,  compoziția etajelor, care diferă unul de altul,  contribuie de asemenea la originalitatea și frumusețea casei.

Aspectul modern şi forma unică se regăseşte şi în spațiul interior, care este atractiv, elegant iar elementele decorative parcă se imbină între ele.

În plus, atriumul umple interiorul cu luminină naturală, care creează deschidere și vizual îmbunătățește spațiul.

O  mare provocare a fost mobilarea interioarelor astfel încât să nu se încarce spațiile,  să beneficieze în egală masură de cele necesare unui trai confortabil, în special de zone pentru relaxare.

S-a renunțat la spațiile pentru debara sau cămară astfel că totul este mascat şi ascuns în mobilă.

Dacă v-a plăcut proiectul acestei case şi considerați că poate fi o sursă de inspirație pentru proiectele dumneavoastră viitoare vă invităm să-l distribuiți pe facebook.

Sursa: ignant.com si live-architect.blogspot.ro