Casă de vis in suprafață de 70 mp cu garaj si finisaje din piatră de rau

Casa  de vis in  suprafață de 70 mp cu garaj si finisaje din piatra de rau.

La sfarşitul fiecărei săptamani cu toții avem acel gând pentru weekend când ne spunem: “aş fugi undeva”. Căutam un loc al nostru , asemănător  unui univers paralel, unul de linişte si relaxare, rupt de cotidianul aglomerat al oraşului, iar celalalt în mijlocul vâltorii, plin de evenimente sau divertisment urban. Pentru aceia dintre dumneavoastra care detineți  un teren liber va propunem un proiect care ar putea sa va indeplinească visul de a avea o casuță desprinsă din poveşti..o imbinare architecturală între piatra şi lemn , între rustic si modern.

O casă cu finisajele exterioare din piatră îți crează impresia că ar fi fost dintotdeauna acolo integrându-se perfect cu natura. Fiind vorba de o casă de dimensiuni mici de 70 mp, curtea poate fi  amenajată iluminată si puteți avea o mică  grădină cu flori, gazon si braduți,chiar si o mica terasa, proiectul permițând acest lucru. Arhitectul a avut  în vedere minimalizarea spaţiilor interioare, asigurând confort pe măsura cerinţelor actuale .Au fost folosite materiale naturale, calde, care refac legătura naturala a omului cu natura. Într-o casă cochetă şi confortabilă este o plăcere să locuieşti, dar dacă este şi cât de cât ecologică, ai toate motivele să o preţuieşti.

Caracteristici constructive

Suprafata utila de 69,95 m2

Garaj 23.00 m2

Suprafața totala cu garaj 92,95 m2

Inălțimea clădirii 5,39 m

Panta acoperișului 25 °

Dimensiunile lotului de teren  21.90 x 17.45 m

Tehnologie constructivă

Caramidă pentru pereti

Blocuri ceramice gr. 30 cm + sistem de izolație Termo

Acoperiș cu țigle ceramice

Peretii cu finisaje din  lemn + vata minerala de izolare + OSB + elevația cu ipsos din lână minerală

Piatra de rau si lemn pentru finisajele exterioare

Conform planului architectural locuința este structurată în :

Vestibul 3,80

Bucătărie 8,55

Living cu zonă de luat masa 22.35

Baie 4,80

Camera de depozitare 6.20

Dormitor 8,40

Dormitor 10.40

Camera centralei 5,45

Suprafata totala locuibila  69.95

Garaj 23.00

Casa atrage atenția prin fațada sa unică, care combină ușor tencuiala cu elemente din lemn și piatră. Arhitectul a adaugă un pic de acoperiș deasupra intrării sprijinite pe coloane pentru un aspect deosebit. Interiorul locuintei  îmbină cu bun gust, finisajele moderne cu pardoselile din lemn peretii din caramida decorative gri si tamplaria din lemn cu geam termopan. La interior casa a fost gândită sa fie cât mai practică prin  trecerea de la partea rezidențială la garaj și o bucătărie deschisă pentru a crea un design comod de utilizat. Fundatia casei a fost finisata la exterior cu piatra de rau intr-un adeziv de culoare gri. Datorită izolației perfecte a pereților, începând de la zidirea lor cu căramizi din BCA Ytong, urmând cu placarea cu poliestiren expandat de 10 cm grosime și terminând cu zidăria exterioară a pereților din piatră naturală, casa este net superioară ca eficiență energetică cat și ca frumusețe arhitectonică față de majoritatea caselor pasive.

Geamurile mari oferă locuinței o iluminare naturală pe tot parcursul zilei.Livingul este prevăzut cu un mic şemineu , coşurile de evacuare au fost placate cu piatră cubică în aceaşi culoare cu finisajele exterioare. Este acoperit cu țiglă ceramică de culoare gri inchis, de tip olan ceea ce face să se încadreze cu mândrie în tradiția est europeană. Izolarea acoperișului este dublă si este prevazut cu mici parazăpezi din tablă concepute special pentru a face sezonului rece.

Se știe că prin ferestre și acoperiș se pierde o cantitatea mare de căldură. Înclinația este uşor mai mare față de acoperișurile locale, perițând să nu se acumuleze cantități mari de zăpadă pe acoperiş , apa se scurge mai repede evitând astfel  reparații prea dese sau infiltrații datorate scurgerii lente a apei. Usile garajului sunt prevazute cu deschidere automatizata,la interior pavajul pardoselii este facut cu placi de gresie de exterior care imita piatra. La exterior casa poate fi amenajata cu terasa, pavajul din piatra si mobilierul de lemn ducandu-ne cu gandul la cabanele din zona de munte. Pretul estimativ al acestei case este de 37.000 euro – 529 euro/mp. In speranța ca v-am  prezentat o viziune cat mai clară asupra unei case relaxante şi primitoare, sperăm ca vă place proiectul de astăzi si  vă invităm să-l distribuiți şi prietenilor dumneavoastră de pe facebook. Spor la construit.

Sursa: studioatrium.pl