Casă de vis în stil mediteranean cu suprafața de 492 mp

Arhitectura mediteraneană a fost populară între anii 1915 si 1940 în intreaga lume, şi încă este, chiar şi în România păstrând simplitatea fermecătoare a acestui stil inconfundabil. Pe piaţa imobiliară din România există cerere pentru case de tip mediteranean, mai ales pentru cele de inspiraţie grecească sau italiană, de unde sunt preluate elemente specifice iar arhitecții au adaptat proiectele la condiţiile meteorologice din ţara noastră .

Casele în stil mediteranean sunt case deschise, aerisite, care exprimă pasiune şi eleganță deopotrivă, sunt case care fac foarte uşor tranziția spre natura bogată din jurul lor,fiind  prevăzute cu deschideri largi, spaţiile de zi având o notă accentuată de spectaculozitate .

Terasele mari, piscinele din curtea interioară, fierul forjat folosit în finisajele exterioare, uşile mari din lemn, gresia, multe plante şi flori sunt caracteristice acestor tip de case. Atmosfera de locuință de  vacanţă permanentă a casei este sugerată de culorile deschise ale faţadei, jardiniere, flori decorative, iar elementul principal, care dă şi tonul mediteranean este acoperişul cu tigla ceramica, cornişe largi pentru protecţia şi umbrirea faţadei.

Casa prezentată de noi astăzi este o locuințăa  impunătoare cu regim de înaltime parter + 1etaj cu o suprafață generoasă de 492mp, acoperiş cu olane, piscină şi curte interioară cu fântână . Casa are garaj pentru 2 maşini, living, loc de luat masa, birou, 4 dormitoare cu bai proprii, cameră de relaxare, grădină interioară, terasă cu bucătărie de vară şi piscină.

La exterior casa se remarcă prin folosirea din abundenţă a pietrei naturale (inclusiv la pereţi) dându-i o notă sobră dar totodată elegantă. Parterul locuinței în  suprafață de 303 mp este extrem de funcţional, casa este atent împărţită, iar aspectul estetic a fost pus în prim planul proiectului.

Bucătăria se deschide larg spre sala de mic dejun în formă circulară și este separată de camera de zi  printr-un mic coridor.La intrarea în casă în partea stânga a fost gândită o mică bibliotecă,ideală pentru împătimiții de lectură. În partea din față, este camera de zi gândita să aibă central un șemineu impunător.

Ferestrele înalte, deschise spre exterior captează cât mai multă lumină naturală, camerele au tavan la fel de înalt, si candelabre generoase. Parterul mai gazduieşte un garaj pentru 2 maşini, o curte interioară cu fântână,un dormitor ,o baie spatioasă,un birou,living,si loc de luat masa.

Verandele spațioase delimitate de coloane, au ieşire spre o curtea interioară şi exterioară,cu vegetație luxuriantă şi fântână. Pentru serile răcoroase, terasa a fost dotată cu încălzitoare (patio heater) şi cu ajutorul unui şemineu, un grătar este prevăzut pe terasa acoperită.

Legătura între etaje este făcută cu ajutorul unei  scări în spirală, cu mâna curenta din fier forjat. Cele 3 dormitoarele plasate la etaj au baie proprie în camere, tot aici existând dressinguri generoase,camera de oaspeți  şi camera recreativă cu balcon generos.Etajul are o suprafață de 189 mp.

Acoperişul din ţigle ceramice asigură la interior un confort deosebit (răcoare şi aer proaspăt), chiar în perioadele extrem de călduroase.Culorile zugrăvelilor interioare sunt culori calde alese special să reflecte căldura. Varianta “finisată” a construcției(nu include costul terenului) pentru această casă a fost estimată la prețul de 250.000 euro, 508 euro/mp. Fotografiile din interior au rol să vă inspire în decorarea casei. Dacă v-a plăcut proiectul acestei case de vis moderna, şi considerați că poate fi o sursă de inspirație, vă invităm să-l distribuiți şi prietenilor de pe facebook. Vă multumim  pentru că ne urmăriți.

 

Sursa: houseplans.com