Casă de vis de 162 mp cu demisol, parter şi mansardă

Casă de vis de 162 mp cu demisol,parter şi mansardă

Din ce în ce mulți oameni visează să-şi construiască o casă pe pamant în detrimentul cumpărării unui apartament. Acest lucru este demonstrat şi de graba cu care se achizitionează, în ultima perioadă, terenuri în localitățile aflate în vecinătatea marilor oraşe. Atunci când proiectează arhitecții iau tot mai mult în calcul potențialul luminii naturale şi modul în care aceasta poate fi utilizată la interior cât mai mult timp.

Casa cu demisol, parter şi mansardă , se integrează foarte bine atât în mediu rural dar şi în mediul urban, parcela de teren pe care a fost edificată având o dimensiune de 23,30 × 29,40 m. Casa are  design clasic, o nota de personalitate este imprimată de îmbinarea de culori a fațadei , în contrast cu acoperişul şi tâmplaria din lemn. Cu un design modern, cu o fațadă dominată de suprafețele ample din sticlă, casa prezentată de noi în prezentul articol ,are o suprafață de 162 mp, garaj pentru două maşini, living, birou  şi 3 dormitoare, pare să aspire toata lumina naturală de afară la interior.

Proiectul de casă de locuit cu demisol, parter şi mansardă,iar la exterior 2 mici  terase, conține toate compartimentele necesare pentru un trai liniştit. Amenajarea unui garaj la demisolul casei, care să adapostească cele 2 maşini ale familiei , este visul fiecărui împătimit al volanului.Demisolul gazduieşte garajul de 44.10 mp, camera centralei de 7.47 mp, o spălătorie de 13.81mp şi casa scărilor de 6.06mp.

Pentru demisol a fost realizată o redimensionare a structurii, plus lucrări de hidro şi termo izolatii, betoane, şi armaturi. La parter livingul 37.38 mp de,locul de luat masa 12.75 mp, şi bucătăria de 9.19 mp sunt uşor compartimentate dând spațialitate şi luminozitate casei. Cele două forme semirotunde care împing livingul cu locul de luat masa spre exterior, extinzând spațiul, captează lumina naturală de afară şi o proiectează spre interior.

Vestibulul de 3.58 mp, comunică în partea stangă cu un birou de 16.44 mp, iar un hol de 2.30 mp ne poartă către o mică  chicinetă de 5.61mp,o camară de 4.27mp, şi o baie de 4.50mp.Biroul poate fi folosit ca un mic apartament cu dotări individuale de restul casei. In partea dreaptă a vestibulului avem un wc de 1.73 mp, iar în față avem casa scării şi un mic living de 12.75 mp,care poate fi utilizat pentru camera de oaspeti facând şi  legatura cu exteriorul.

Mansarda  are spații generoase deschise şi încântă printr-un aspect modern,este prevazută cu trei dormitoare şi o baie mare. Din coridorul de 6,61 m, avem  dormitorul de 15,30 m, dormitorul 2 de  14,04 m, dormitorul 3 de  9,73 m, o baie de 6,81 m si un dressing mic de  1.04 m. Alternarea formelor semirotunde de la parter, înaltimea de 9.78m,si  acoperişul cu un unghi de 45 °,  desprins parcă din cabanele montane dau un farmec aparte casei.

Varianta “finisată” pentru această casă a fost estimată la prețul de 90.000 euro, 550 euro/mp. Fotografiile din interior au rol sa va inspire in decorarea casei. Dacă v-a plăcut proiectul acestei case de vis moderna, şi considerați că poate fi o sursă de inspirație, vă invităm să-l distribuiți şi prietenilor de pe facebook. Vă multumim  pentru că ne urmăriți.

Sursa: wybieramprojekt.pl