Casă de vis cu aspect traditional in suprafată de 99 m² si un interior superb

Gusturile diferă si variază in functie de numeroase aspecte care duc către alegeri simple, dar optime si functionale. Vă prezentăm astăzi un proiect din categoria caselor de vis destinate familiilor, cu un design traditional si o divizare strategică a functiunilor.

Propunerea aleasă reprezintă o căsută simplă pe parter cu suprafată de 99 mp si cu un acoperis inalt in două ape, perfectă pentru o familie  de 3-4 membri.

Deoarece constructia se desfăsoară pe parter, distributia incăperilor este utilă si compactă, avand circulatii scurte ce sporesc eficienta utilizarii spatiilor.

Intrarea este pozitionată central pe fatada principală a casei de vis, marcată printr-un design deosebit cu jardiniere si pergole care infrumuseteaza aspectul constructiei.

Parter    99  m²
1. Vestibul    4,30 m²
2. Hol    10.80 m²
3. Spatiu tehnic.   6.10  m²
4. Bucătărie    8.10  m²
5. Living + dining     27,20 m²
6. Dormitor    14,70 m²
7. Dormitor    10,80 m²
8. Baie    6,10 m²
9. wc     1,50 m²
10.Dormitor    9,30 m²

Păsind către interior avem un vestibul pozitionat strategic care are acces către holul imobilului, dar face si legatura cu un spatiu tehnic care duce către zona de gătit, astfel evităm să ocolim zona de zi pentru a ajunge in bucătărie.

Holul reprezintă relatia dintre zona de zi si zona de noapte, distrbuind circulatiile către fiecare functiune a casei de vis. Din acest punct s-a propus o deschidere largă către living ce atrage atentia către amplitudinea spatiului.

Zonă de zi este o cameră cu dimensiuni mari, cu aspect de salon, cu șemineu și terasă, cu loc de luat masa și bucătărie deschisă.

Fiind un spatiu generos deschis, atentia s-a indreptat către partea designului si a mobilării. Fiecarui spatiu i-au fost atribuite caracteristicile proprii prin definirea elementelor de mobila iar contrastul dintre nervurile calde ale parchetului din lemn si peretii interiori tratati cu finisaje mate fine dă un aspect de echilibru si stabilitate pe planul orizontal.

Remarcăm folosirea repetată a peretilor din caramidă pe care ii regăsim in diferite părti ale incăperilor care realizează un artificiu modern in ansamblul casei.

Urmărind desfăsurarea planului, inainte de a ajunge catre zona de noapte, holul a fost dotat cu spatii pentru depozitare si acces către două băi amplasate in apropierea dormitoarelor.

Zona de odihnă se prezintă cu un dormitor matrimonial si două dormitoare single in care s-a păstrat acelasi design interior obtinand o atmosferă relaxantă. Camerele au fost gandite astfel incat să deservească necesitatilor membrilor si să cuprindă prin facilitati si arhitectura, sentimentul de camin primitor.

Exteriorul prezintă un artificiu prin tratarea simplă si modernă a zonelor de finisaje deschise. Soclul a fost subliniat prin tratarea sa cu caramidă naturală, combinat cu lemnul cald al terasei exterioare. Tot in aceeasi tema si elemente de arhitectura, s-a construit zona de grătar cu foisor in vecinatatea terasei. Prin amplasarea organică a gradinii si a spatiilor de vegetatie s-a obtinut un ambient organizat si extravagant. După evaluarea noastră, considerăm că acest exemplu poate fi luat in considerare pentru casa de vis pe care o doriti.

Pretul estimativ, la cheie, cu toate utilitatile si finisajele incluse, al acestei case de vis (fara teren) este de 58 000 de euro, aproximativ 583 de euro pe metru patrat construit. Ce părere aveti despre această casă de vis? Pozele au rolul de a va inspira. Ati locui in ea? Ce credeti că ii lipseste sau ce ati mai adauga la ea? Asteptăm părerile voastre in rubrica de comentarii. Daca v-a plăcut această casă de vis traditională vă invitam să o distribuiti si prietenilor vostri de pe facebook. Vă multumim pentru că ne urmăriti.

sursa: dobredomy.pl