Casă de vis construită în pantă, cu un interior ce merită văzut

O casă construită în deal (integrată fizic în panta unui deal) este un alt exemplu de locuință perfect integrată în mediul înconjurător. Este un design modern, unic, special conceput pentru a se mula pe formele naturale de jur împrejurul dealului, concept ridicat  de către arhitecta Margarita Alifanova .

Construcția atipică în  suprafață de 280 mp, rivalizează cu cele  mai futuriste clădiri existente, designul casei iese imediat în evidență, atât datorită poziționării, cât şi construcței în sine, care atrage toate privirile.

Casa este parțial îngropată în pământ, la baza dealului, este proiectată pe două niveluri diferite de la sol. O fâşie de verdeață îi strabate acoperişul, unde este amplasată  o mică gradină, iar la baza dealului, se deschide o terasă discretă, lungă, semiacoperită, ce se termină fix într-o piscină, utilizată ca loc de relaxare pentru membrii familiei.

Interioarele casei sunt spațioase, bogat luminate natural, cu ferestre care preiau o parte din mişcarea ondulatorie a fațadei. De sus până jos, exteriorul locuinței este vopsit în nuanțe de gri şi combinații din lemn pentru închiderile teraselor.

Nivelul parterului este dedicat spațiilor de zi, camerele de oaspeți, oferind o privelişte incredibilă grație pereților de sticlă şi poziției în care este amplasată construcția.

O scară  internă din lemn uneşte cele două nivele, în partea superioară revarsându-se printr-o fereastră, o lumina feerică peste trepte. La exterior etajul comunică cu parterul prin ambele părți ale construcției, fiind amplasate scări din ciment. Etajul este dedicat celor 3 dormitoare şi celor 2 băi.

Înainte de a construi pe deal asigurați-vă ca terenul este bun pentru construcții şi  nu „fuge”. Studiul geotehnic executat de către un specialist este foarte important aici.

Varianta “la cheie cu toate finisajele superioare incluse ” a unei astfel de  construcții (nu include costul terenului) poate fi  estimată la prețul de 210.000 euro, aproximativ 750 euro/mp . Fotografiile din interiorul casei au rolul de a vă inspira în decorarea viitoarei case. Rolul articolului este de a vă oferi o sursă de inspirație.

Dacă v-a plăcut proiectul acestei case de vis,  şi considerați că poate fi o sursă de inspirație pentru proiectele dumneavoastră viitoare vă invităm să-l distribuiți şi prietenilor de pe facebook. Vă mulțumim

Sursa: architectureadmirers.com