Casă amenajată în stilul “French“ cu suprafața de 272 m²

Stilul  French country , utilizat în designul interior al locuințelor, excelează prin romantism şi eleganță, prin puritate şi armonie. Locuințele franțuzeşti au surprins întotdeauna prin aerul boem, atmosfera romantică inspirată din tot ceea ce înseamnă frumos iar acest lucru s-a concretizat cum nu se putea mai bine în domeniului designului interior.

Acest tip de design este definit de o  îmbinarea armonioasă dintre accentele regale, impunatoare, cu fundalul rustic. Elementele rococo sunt îmbinate creativ cu simplitatea şi nostalgia decorului ce se întâlnesc la celebrele ferme frantuzeşti.

Casa prezentată de noi astăzi are o amprentă la sol de 424.29 mp, şi o suprafață locuibilă de 272.21mp. În suprafața locuibilă nu sunt incluse scările interioare, terasele şi balcoanele. Este ideală pentru o familie cu 3 membrii dispunând de 4 dormitoare spațioase, 1 bucătărie cu living şi loc de luat masa de tipul open space, un living outdoor, 4 grupuri sanitare, 1 birou, un garaj cu loc pentru trei maşini, perfect camuflat în arhitectura casei.

O cameră gen living amenajată pe terasa din  grădină și un șemineu de colț sunt atracțiile principale ale casei.

Deasupra garajului, a fost gândită o cameră  bonus , care ar putea servi pentru al patru-lea dormitor  cu dressing şi baie ,având suprafața de 51.84mp .

Intrarea în locuință este proeminentă, plasată în centru, delimitată, cu arcade. Exteriorul casei este o combinație de cărămidă şi lemn.

Ferestrele sunt înalte tocmai pentru a permite unei cantități mari de lumină să pătrundă în interior. Lumina joacă un rol foarte important în cadrul acestui tip de design interior, şi tocmai de aceea se optează pentru perdele şi draperii din materiale vaporoase.

În finisajele exterioare lemnul este vedeta, regăsindu-se în arcade, tâmplăria ferestrelor şi a uşilor. Obiectele de mobilier specifice acestui stil au un aspect vintage, candalabrele sunt nelipsite din interior, ceea ce le face atât de unice şi ajută la creearea unui spațiu plin de melancolie.

Stilul franțuzesc este unul ce te invită la visare și te rupe din cotidian. Scopul acestui articol este de a vă oferi o sursă de inspirație.

Costul cu finisaje totale al unei astfel de construcții(fara costul terenului şi mobilă) poate ajunge la 250.000 euro – aproximativ 590 euro/mp.

Dacă v-a plăcut proiectul acestei case , şi considerați că poate fi o sursă de inspirație pentru proiectele dumneavoastră viitoare vă invităm să-l distribuiți şi prietenilor de pe facebook. Vă mulțumim.

Sursa: builderhouseplans.com