Așa poți verifica calitatea detergentului pe care îl cumperi din supermarket! Este mai simplu decât credeai!

In comert exista mai multe tipuri de detergenti, cu putere de curatare si rezultate similare, dar fiecare avand avantajele si dezavantajele lui.

Exista doua mari categorii de detergenti, care contin aproape aceleasi ingrediente active pentru spalare, principala diferenta dintre aceste categorii fiind substanta de umplutura. Detergentul de tip pudra contine sulfat de sodiu, ca si substanta de umplutura, iar cel de tip lichid / gel contine apa si / sau alcool.

Mai exista o a treia categorie de detergent tip mixt, recent aparuta in comert, care incearca sa combine calitatile celor doua mari categorii de detergenti intr-o capsula cu gel si pudra.

Detergentii sunt foarte importanti pentru spalarea hainelor, intrucat pot deteriora hainele sau pot sa le faca curate si pufoase. Unii detergentii nu indeparteaza nicio pata, iar altele decoloreaza foarte tare.

In randurile care urmeaza va vom dezvalui un secret interesant care va va ajuta sa alegeti corect detergentul potrivit.

Calitatea detergentul poate fi verificata prin 2 metode.

1. Diluati putin detergent intr-un pahar cu apa si puneti in el o bucata de albus de ou fiert.

– Daca peste o zi albusul ramane la fel, atunci detergentul nu este calitativ.

– Daca albusul s-a inmuiat si a inceput sa se descompuna, atunci puteti spala cu el haine de culoare intunecata, precum si haine care sunt putin murdare.

– Daca albusul se va descompune complet, atunci puteti folosi acest detergent pentru spalarea hainelor albe si a celor foarte murdare!

2. Umpleti 2 pahare cu apa. In unul adaugati putin detergent dubios, iar in cel de al doilea adaugati detergent original. In fiecare pahar picurati cate 3 picaturi de verde de briliant. Agitati si monitorizati culoarea apei din pahare.

– In paharul in care verdele de briliant s-a decolorat se afla detergent calitativ.

– In paharul in care verdele de briliant si-a pastrat culoare se afla un detergent fals.