Are o casă de 16 metri pătrați și toți prietenii râdeau și o întrebau cum poate să locuiască acolo. Însă când au intrat acolo, au avut un adevărat șoc! Uite ce interior de vis are! Experimentul incredibil al unei tinere din Miercurea Ciuc:

Tânăra din Miercurea Ciuc a decis să-şi facă o căsuţă pe roţi, în urmă cu aproximativ doi ani, în momentul în care a calculat câţi bani va trebui să dea înapoi pentru un credit imobiliar. Îşi dorea să aibă un loc al ei şi atunci a căutat o soluţie.

“M-am gândit iniţial la o casă de lut, dar habar nu aveam unde să o fac. Iniţial am vrut să-mi cumpăr un microbuz, dar nu era potrivit pentru ce doream eu şi aşa am început să studiez fenomenul căsuţelor pe roţi. Am citit foarte mult despre stilul ăsta de viaţă, despre cum se fac căsuţele şi, în cele din urmă m-am hotărât să o fac. Am început să caut în România firme care să facă astfel de căsuţe, dar iniţial nu am găsit. Am mers la un meşter din Mureş şi-am spus ce vreau să fac. El mi-a spus că îmi face casa, dar nu ştie să mi-o pună pe trailer. I-am arătat tot felul filme pe Youtube cum se face şi omul părea foarte încurcat, atât de încurcat încât am zis că nu mă încurc”, povesteşte Gabriela.

Aceasta spune că şi-a cumpărat trailerul de la o firmă din Miercurea Ciuc care, în cele din urmă, a ajutat-o să-şi facă şi casa, modelul ales de ea (16 mp) costând în jur de 20.000 de euro. Tânăra a participat, însă, la construcţie şi a cumpărat materiale la mâna a doua, reuşind să mai scadă din costuri.

„Mi-am dorit să particip eu la construcţia casei, pentru că am citit şi m-am documentat foarte mult. M-am crezut foarte vitează, însă, în cele din urmă mi-am dat seama că asta nu e o treabă pentru mine şi am renunţat. Tot ce am făcut a fost să pun toată izolaţia de pe casă, am vopsit, am lăcuit lambriurile, chestii de astea. Designul a fost conceptul meu”, spune Gabriela.

Tânăra locuieşte în căsuţă din septembrie, anul trecut, iar în această iarnă s-a mutat deja cu ea lângă Sibiu, însă atrage atenţia că aceste căsuţe nu trebuie confundate cu o rulotă.

“Căsuţa pe roţi are patru metri înălţime, are trei tone şi nu este o structură pe care să o muţi în fiecare zi, în weekend. Eu am mutat-o până acum de două ori. Nu călătoresc cu ea prin ţară cum faci cu o rulotă, sunt persoane care îşi fac căsuţele şi se plimbă cu ele mai des. Dar e destul de greu. Mergi cu 50-60 la oră, eşti într-un fel de croazieră. Este o casă în toată regula, doar că poţi să o muţi”, mai spune Gabriela.

Sursa: adevarul.ro

CITESTE SI: Mama, tata si fiul lor de 18 ani locuiesc intr-o casă de numai 15 m2 cu baie si bucătarie

Mama, tata si fiul lor de 18 ani locuiesc intr-o casă de numai 15 metri pătrati cu baie si bucatarie in Massachusetts, SUA. Casa lor de vis este simplă, curată si oglindeste perfect stilul lor de viată. La parter găsim camera de zi sau sufrageria care ocupă cea mai mare parte din spatiu.

In camera zi putem vedea o canapea, un birou dar si un calculator cu ecran mare. Cărtile si florile sunt asezate inteligent deasupra usii creând un spatiu primitor si cald. In cealalta parte a sufrageriei găsim bucătaria care este echipată cu sertare pe ambele părti dar si cu un frigider iar in spatele usii este baia. Pentru repaus putem vedea un pat mare dublu la care se poate ajunge cu ajutorul unei scări ce are rol si de etajeră iar canapeaua din sufragerie se poate extinde.