Anunțul care a pus pe jar toată România! Un pensionar de 80 de ani își lasă gratuit vila din București! Te muți direct în ea dacă îndeplinești o singură condiție:

Un anunţ postat pe un site de imobiliare a ajuns viral pe rețele de socializare. Mesajul prezintă oferta unui octogenar care ar lăsa moştenire o vilă în Capitală, rezervându-şi însă dreptul de uzufruct viager.

Anunțul postat de un propietar pe un site imobiliar a ajuns să adune mii de like-uri și de distribuiri. Iată anunțul publicat pe bazaruldecase.ro.

„Proprietar octogenar las GRATUIT vila in Bucuresti in baza unui contract de uzufruct-viager cu drept de abitatie.
Nu am copii si dorec sa las casa unei familii de intelectuali bine educati!
Imi rezerv dreptul sa fac selectia familiei si astept solicitarile dumneavoastra doar la anunt pe contact.”

Conform art. 703 Cod civil, uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane și de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanța. Dacă este viager, atunci dreptul de folosință și de a culege fructele bunului se întinde pe durata întregii vieți a persoanei în favoarea căreia este instituit.

În cazul unui apartament, fructele sunt fructe civile și se mai numesc şi venituri. Acestea sunt constituite din veniturile rezultate din folosirea bunului de către o altă persoană în virtutea unui act juridic, cum este cazul închirierii. Cu alte cuvinte, o persoană care cumpără un imobil cu drept de uzufruct viager în favoarea vânzătorului, nu va avea dreptul de a folosi personal sau de a închiria imobilul pe toată durata vieții vânzătorului.

CITESTE SI: Un milionar oferă gratuit o casă, cu trei dormitoare, complet mobilată în valoare de 150.000 de euro. Uite care sunt condițiile:

Motivul pentru care Marco Robinson face acest gest de caritate este că toată copilăria lui a fost extrem de grea şi a dormit cu mama lui, de multe ori, pe bănci în parc. Norocosul câştigător va fi ales după şase săptămâni de emisiuni la Channel 4. Bărbatul deţine acum 150 de proprietăţi şi vrea să dea un etaj de la casa situată în Preston, Anglia, unde va fi inclusiv taxele anuale.

Marco este tată a doi copii şi a povestit că şi el la rândul lui a primit ajutor nesperat din partea unor oameni pe care nu îi cunoştea.

„Am muncit foarte mult, am avut succes în afaceri şi aşa am câştigat o grămadă de bani şi am investit în proprietăţi imobiliare”, spune Marco.

Bărbatul ştie că va găsi uşor candidaţii, însă dificilă va fi alegerea lor. Totodată, există foarte mulţi tineri de peste 30 de ani care încă mai locuiesc cu părinţii şi există mulţi oameni fără adăpost.

Milionarul spune că cel care va câştiga apartamentul trebuie să fie o persoană muncitoare, să fie cu adevăr într-o situaţie dificilă şi nu să profite de oportunitate.

Cei care vor să fie luaţi în considerare trebuie să aibă peste 18 ani şi să explice în nu mai mult de două paragrafe de ce ar trebui luaţi în considerare.