Alimente care nu trebuie reîncălzite niciodată

Alimente care nu trebuie reîncălzite niciodată! Unele dintre ele pot deveni otrăvitoare:

Multi dintre noi avem tendinta de a reincalzi mancarea si sa o consumam o doua sau chiar a treia oara. Cu toate acestea, exista mancaruri care pot fi consumate dupa reincalzire, dar de asemenea exista alimente care pot produce multe necazuri pentru organism odata ce au fost supuse unui nou regim termic.

Afta din randurile urmatoare care sunt cele 7 alimente ce nu trebuie niciodata reincalzite.

Spanacul – Niciodata nu trebuie sa reincalzesti spanacul pentru ca poate duce la probleme de sanatate. Este recomandat sa il mananci imediat dupa pregatirea acestuia. Spanacul contine o rata ridicata de nitrati si acesti nitrati se transforma in nitrit odata ce este reincalzit. Acest lucru inseamna ca spanacul este cancerigen dupa reincalzire.

Telina – Telina este folosita mai ales in preparate de supa. Aceasta leguma contine nitrati si este la fel ca spanacul, adica nitratii se transforma in nitriti dupa reincalzire. Cel mai bine este cand reincalziti supa sa scoateti telina.

Sfecla – Aceasta leguma este foarta sanatoasa si contine nitrati, cu toate acestea poate fi daunatoare daca este reincalzita. Sfecla nu ar trebui reincalzita pentru ca astfel va deveni daunatoare pentru organism.

Cartofii – Cartofii au numeroase proprietati utile, ceea ce ii fac foarte buni pentru sanatate. Insa daca lasati cartofii una sau doua zile la frigider, isi pierd din proprietati, precum si calitatea lor dietetica. De aceea nu este bine sa reincalziti cartofii pentru ca poate fi destul de periculos pentru organism.

Ouale – Ouale pot fi letale daca le expunem la temperaturi foarte ridicate. Acest lucru este valabil doar pentru oualele fierte sau prajite pe care le reincalzim.

Pui – Daca mananci pui a doua zi dupa ce l-ai gatit poate fi extrem de periculos. Poate cauza probleme digestive, si acest lucru se datoreaza schimbarii structurii de proteine. Se recomanda sa mananci pui rece a doua sau a treia zi.

Ciuperci – Atunci cand este vorba de reincalzire, ciupercile sunt ingredientele cele mai riscante. Trebuie consumate dupa le-ai gatit. Daca vreti sa mancati ciuperci a doua zi, asigurati-va ca le mancati reci. Altfel, pot cauza mari probleme digestive sau chiar cu inima.