Ai plante de grădină și te confrunți cu problema dăunătorilor? Am găsit cel mai eficient și rapid pesticid natural! Este la îndemâna oricui!

Dacă ai grădina şi te confrunţi cu problema dăunătorilor, eşti deja familiarizată cu soluţiile de îndepărtare a acestora. Trebuie să ştii însă că ai la îndemână o soluţie naturală.

Săpunul a fost folosit timp de secole pe post de pesticid. Distruge membranele insectelor şi le ucide prin deshidratare. Important este să nu foloseşti prea mult săpun, altfel vei afecta şi plantele. Iată două soluţii naturale care te ajută să scapi de dăunătorii din grădina.

Spray cu săpun

  • 1-2 linguri de săpun lichid
  • 1 litru de apă

Pune toate ingredientele într-o găleată, amestecă bine şi pune într-o sticlă cu pulverizator. Aplică pe plante.

Spray cu usturoi

  • 1-2 căpăţâni de usturoi tocate
  • Îndeajuns de multă apă caldă pentru le acoperi

Pune usturoiul într-un borcan mare şi acoperă cu apă fiartă. Pune capacul şi lasă să stea peste noapte. A două zi strecoară şi adaugă în sprayl cu săpun de mai sus.

 

CITESTE SI: Cum poți stimula natural dezvoltarea rădăcinilor plantelor cu aceste ingrediente banale din bucătărie. Salvați acest articol, ca să nu-l pierdeți!

Ce sa puneti in ghivece, ca sa stimulati dezvoltarea cat mai buna a radacinilor plantelor. Iata cele 5 produse naturale:

1. MIEREA
Dizolvati o lingurita de miere in 1.5 litri de apa. Introduceti 1/3 inferioara a butasului in solutia obtinuta si lasati-l sa se patrunda timp de 12 ore.

2. CARTOFII
Cartofii mari sunt potriviti pentru inradacinarea diferitor plante. Luati un cartof si indepartati toti „coltii” de pe suprafata lui. Realizati o crestatura profunda in el si asezati butasul in aceasta. Daca il veti iriga suficient, el va dezvolta repede radacini. Chiar si plantele care se inmultesc rau prin butasi, pot fi inradacinate prin aceasta metoda, deoarece butasii obtin multe substante nutritive din cartofi.

3. SUCUL DE ALOE VERA
Adaugati 3-7 picaturi de suc proaspat de aloe vera in apa, in care se afla butasul. Acesta nu doar va grabi aparitia radacinilor, ci va stimula si imunitatea viitorului sistem radicular.

4. APA DE SALCIE
Puneti cateva ramurele de salcie (se potrivesc si cele de plop) in apa si asteptati pana cand ele vor dezvolta radacini. Apoi scoateti-le din apa si puneti butasul in ea. Apa obtinuta nu trebuie schimbata, ci doar completata, in functie de necesitate.

5. DROJDIA
Pregatiti o solutie de drojdie (100 mg la un litru de apa) si puneti butasii in ea pentru 24 ore. Apoi spalati-i si transferati-i intr-un vas umplut cu apa pana la jumatate.