Acestea sunt cele mai otrăvitoare plante! Mulți români le au pe lângă casă, dar habar n-au de efectele lor negative! Mare atenție!

Plantele sunt folosite foarte des pentru diferite afecţuni. Plantele au puteri miraculoase şi ajută enorm. Chiar şi aşa, există şi plante dăunătoare care pot afecta grav sănătatea sau pot produce chiar şi decesul.

Multe dintre aceste plante cresc chiar pe lângă casele oamenilor, iar mulţi nu ştiu la ce pericole se expun. În continuare vă prezentăm cele mai periculoase plante care trăiesc pe lângă casă.

1. Cucuta este una dintre plantele otrăvitoare. Doar trei grame din această plantă pot provoca decesul.

2. Lăcămioara sau Mărgăritarul. Deşi este una dintre cele mai frumos mirositoare plante, iar mulţi oameni o plac, efectele sale sunt foarte grave. Doar câteva fire de Lăcrămioare ţinute într-un pahar cu apă pot provoca moartea ceui care consumă apa.

3. Leandrul roz poate, de asemenea, să provoace mari afecţiuni oamenilor, dar şi animalelor.

4. Omagul sau mărul lupului sau mierea ursului, aşa cum mai este numită în popor, conţine multe toxine şi poate produce sfârşitul celui care o consumă.

CITESTE SI: Aceste plante sunt bombe de oxigen și distrugătoare de toxine! Cel puțin una ar trebui s-o ai în casă! Este mai important decât crezi!

Atunci când ne decorăm casa cu mobilă nouă sau cu noi obiecte de înfrumusețare, de obicei, nu ne gândim că acestea ar putea să schimbe calitatea aerului din cameră.

Asta se întâmplă din cauza substanțelor eliminate de lucrurile noi. Electrocasnicele, podeaua laminată, linoleumul și chiar șervețelele de hârtie pot conține formaldehide.

Însă nu este totul atât de grav! La purificarea aerului te pot ajuta anumite plante. Iată care sunt ele:

Aloe

Este o plantă care produce foarte mult oxigen. Iar pentru asta ea absoarbe dioxidul de carbon, monoxidul de carbon și formaldehidele. O singură plantă de aloe are aceeași capacitate de curățare cât 9 purificatoare de aer.

Ficusul

Este o plantă foarte ușor de îngrijit pentru că nu necesită multă lumină. Este un inamic aprig al formaldehidei. Însă fii precaut cu ea, dacă ai copii mici sau animale, pentru că frunzele sale sunt otrăvitoare.

Hedera Helix

Chlorophytum

Această plantă poate să realizeze fotosinteza și la o lumină minimă. Ea absoarbe din aer toxine precum formaldehida, stiernul, monoxidul de carbon și benzina. O singură astfel de plantă poate să purifice aerul de pe o suprafață de 200 de metri pătrați.

Sansevieriya

Această plantă este practic imposibil de distrus, de aceea e perfectă pentru casă. Ea este foarte stabilă și necesită puțină lumină pentru fotosinteză. Ea la fel distruge toxine și e recomandată pentru dormitor, deoarece elimină mult oxigen noaptea.

Spathiphyllum

Ea face față oricăror substanțe chimice din aer. Această plantă filtrează formaldehida și tricloretilena.