Este cea mai inedită metodă prin care îți poți încălzi casa iarna, fără calorifere și fără centrală. Așa scapi de taxele mari la întreținere. Totul costă 2 lei!

Cum să te încălzeşti iarna şi să scapi de taxele mari la întretinere? Nu, nu trebuie sa dormi imbracat si cu doua plăpumi pe tine. E mult mai simplu si poti incalzi fiecare incapere cu numai 2 lei pe zi.

Dylan Winter a demonstrat pe You Tube că a reusit să-şi incalzească casa intr-un mod simplu si original. Avem nevoie de o tava metalica de cozonaci, doua ghivece de ceramică de marimi diferite şi lumanari-pastilă.

Pentru început punem trei-patru lumânări pastilă aprinse pe tava de metal, pe care o plasăm pe o suprafata care se poate incalzi. Le acoperim cu ghiveciul mai mic. Pe gaura de scurgere a ghiveciului punem banuţul acela ce ramane dupa ce se consuma o lumanare, cel care tine fitilul. Apoi punem celalat ghiveci, mai mare.

Lumânările incălzesc aerul dintre cele doua ghivece. Cum căldura tinde să urce, datorită apariţiei unui curent de convecţie între aerul cald şi cel rece, aerul cald iese pe gaura de scurgere a ghiveciului mai mare si prin partea de jos a tăvii, cee ce face ca încaperea in care este pusă instalaţia să se încălzească.

Dylan Winter explică că pentru încălzirea unei încăperi normale, e nevoie de patru lumânări dimineaţă şi patru seara.

După ce a auzit si a văzut filmuleţul compatriotului său, seful pompierilor londonezi a cerut mare atenţie la aprinsul lumânărilor si supravegherea lor, pentru ca există pericol de incendiu.

Sursa: romaniatv.net

CITESTE SI: Anunț important pentru toți românii care au centrale termice de apartament! Ce se va întâmpla cu cei care și-au montat deja detectoare de gaze în casă. Puțini se așteptau la această veste, în prag de iarnă:

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), institutia care legifereaza punerea in aplicare a tot ceea ce inseamna energie electrica sau cu gaze spune, transmite ca românii care locuiesc in imobile construite inainte de anul 2009 nu sunt obligati sa isi puna detectoare, decât daca au defectiuni la instalatia de gaze.

Legea nu se aplica retroactiv, iar firmele autorizate sunt obligate sa aplice legea de la data construirii blocurilor, potrivit evz.ro.

Chiar daca locatarii si-au pus geamuri termopan si legea actuala prevede obligatia de a pune detector de gaze, in locuintele vechi nu este obligatoriu, ci in cele construite dupa 2009.

ANRE precizeaza ca reprezentantii societatilor autorizate trebuie sa mearga in casa omului si sa verifice „daca respectiva instalatie de utilizare functioneaza in conditii de siguranta, luând in considerare prevederile legale in baza carora a fost intocmita si avizata documentatia initiala”.

Toate aceste amanunte sunt prea putin stiute de oamenii care s-au trezit cu afise la intrarile in bloc prin care erau anuntati ca sunt obligati sa isi puna detectoare cu gaze.

Sursa: kanald.ro

CITESTE SI: Iată adevărul despre escrocheria centralelor termice! I se poate întâmpla oricui! Este foarte important să citești până la final!

Faimoasa „placă“ – o formulă prin care vi se iau bani pe care nu ar trebui să-i daţi!

*Au apărut meseriaşi care câştigă bine, din asta!

*Şi le spun oamenilor, adevărul!

Cum mai pot fi furați românii?

Probabil că este un fel de competiţie, un concurs la care participă unii şi alţii, din tot felul de ţări mai mult sau mai apropiate de România, pentru a stoarce bani de pe urma românilor! Desigur, şi românii au contribuit la asta, prin reprezentanţii lor care au lăsat să se instaureze aici un adevărat jaf! Pornind de la cele mari (fabrici şi uzine dispărute, ori preluate în beneficiul altora!), neimpunerea de taxe şi impozite pentru marile corporaţii care-şi externalizează tot profitul, din România, de toate pentru toţi până la… escrocarea cetăţenilor! Care plătesc, din toate poziţiile!

Că tot şi-au obţinut românii independenţa încălzirii! Se ştie (Călăraşi-ul a fost printre primele oraşe afectate de acest lucru. Atunci a fost greu, dar acum e bine!) începând cu finalul anilor ’90 multe dintre instalaţiile de încălzire centrală şi-au dat duhul! Moment în care oamenii s-au văzut că vine iarna şi nu au cu ce se încălzi! De la faimosul reşeu la caloriferele electrice, fiecare a încercat să găsească o soluţie. Introducerea gazului metan a permis instalarea de centrale termice individuale, de apartament (atunci apărute).

Desigur, în oraşele în care au mai rămas instalaţii de încălzire centralizată (realizată după model sovietic, de aceea Bucureştiul era al doilea oraş cu cea mai mare instalaţie de încălzire centrală- după Moscova!) „băieţii” au încercat să blocheze această acţiune!

Au vrut să dea şi legi, dar odată ce oamenii şi-au obţinut independenţa şi pot avea apă caldă când vor ei şi căldură, la fel, nu s-a mai putut face nimic! Şi atunci? Şi atunci s-a găsit soluţia!

Iată ceea ce am aflat de la mai multe persoane, după care am declanşat propria noastră anchetă şi am constat realitatea multora dintre cele reclamate: ca orice aparat, utilizat într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă, acesta se poate defecta.

Moment în care, firesc, trebuie reparat. Dacă la un bec care s-a ars poţi să-l schimbi singur, ori la un robinet poţi să încerci să o rezolvi (au dispărut şi instalatorii!) în cazul computerelor, ori centralelor termice, situaţia este mult prea complicată.

Motiv pentru care au apărut firme de specializare (în general cele care au instalat centralele) care sunt apelate în momentul în care s-a stricat instalaţia.

Ce au păţit foarte mulţi oameni, din multe judeţe ale României? Păi a venit specialistul de la firmă, s-a uitat şi a spus:

„E placa! Trebuie schimbată!“ Firesc, oamenii au întrebat: „Cât costă placa?“ răspunsul, variabil (deşi era vorba despre tipuri diferite de centrală!) a fost acelaşi: 19 milioane de lei vechi! Aţi înţeles – preţ comercial, nu 20, doar… 19!

Omul, ce să facă?

Aici apare prima escrocherie constatată de noi: o centrală termică obişnuită costă de la 25 de milioane în sus! Aşa că mulţi spun: „Păi şi o centrală termică nouă cât costă?“ răspunsul este acesta: 25 de milioane! Și omul se gândeşte: „decât să bag bani în vechitura asta, măcar aia e nouă, are garanţie… şi aşa firmele îşi rezolvă prima problemă.”

Încasează banii, generează vânzări! Şi, firesc, câştigă! Ce ne facem, însă, dacă omul vrea să schimbe placa? Păi dă cei 19 milioane şi se schimbă placa! De aici apare semnalul pe care l-am constatat noi, l-am verificat şi putem confirma că aşa este:

PLACA NU TREBUIA SCHIMBATĂ!

Este un obicei apărut în tehnologia occidentală, atunci când se strică ceva la un aparat, ori la o maşină, nu mai e ca pe vremuri când se schimba bucata stricată din piesa defectă – se schimbă piesa, cu totul!

Şi atunci, firesc, unii oameni (mai pricepuţi) s-au apucat să verifice placa respectivă. Pentru a constata ce? Că, în realitate, nu se defectase decât o simplă componentă! Şi atunci, au început să vorbească alţii care aveau aceeaşi problemă. Au căutat specialişti care să umble la placă şi să schimbe doar componenta, nu placa cu totul!

AU APĂRUT… SPECIALIŞTII!

Nişte români descurcăreţi (că românul, săracul, se descurcă!) s-au apucat de treaba asta şi au pus mâna pe o afacere foarte rentabilă. Vin și verifică centrala, văd că este o piesă defectă, schimbă piesa care, firesc, costă mult mai puţin decât toată placa! Aşa că oamenii plătesc 100 de lei… 150… 200 de lei… până la 350 (maxim!). Desigur, am întâlnit şi cazuri cu oameni care ne spuneau că le-a fost jenă pentru că le-au cerut doar 50 de lei şi atunci au lăsat ei 100, cu gândul la cât au economisit!

Oamenii au mai aflat ceva foarte interesant: „Păi ştiţi de ce procedează aşa? Dincolo de faptul că este mult mai simplu, ei au înţelegere cu furnizorul şi dacă vând placa, la nivel maxim, cu totul, banii îi fac jumate-jumate!

Vă daţi seama, pentru o singură înlocuire de placă, firma câştigă mai mult decât dacă vinde o centrală, în totalitatea ei! Şi atunci, firesc, procedează aşa, iar românii pun botul! Desigur, au pus-o, la început, pentru că acum a început să circule această legendă pe care, iată, noi o facem publică!

Dacă şi dumneavoastră aţi avut asemenea probleme, spuneţi-ne! Vom face publice întâmplările dumneavoastră!

Sursa: soridapress.ro