7 obiceiuri greșite care îți murdăresc baia fără să îți dai seama

Baia trebuie sa fie cea mai curata camera a casei noastre, avand in vedere ca mediul acesteia este cel mai propice pentru aparitia bacteriilor sau microbilor. Exista insa cateva obiceiuri gresite pe care majoritatea oamenilor le au si care, indiferent de cat de mult ne vor chinui noi sa mentinem curatenia, nu ne vor lasa sa scapam niciodata de bacterii. Iata care sunt acestea si ce ar trebui sa faci pentru a le corecta.

1. Folosirea aceleiasi periute de dinti dupa ce ai fost bolnav
Atunci cand esti bolnav, mare parte dintre bacteriile si microbii din corpul tau ajung pe periuta de dinti asa ca, daca nu o vei schimba in momentul in care te faci mai bine, acestea vor reajunge inapoi in corpul tau.

2. Lasatul lamelor de ras in dus
Aparatele si lamele de ras este esential sa fie mereu extrem de curate, insa daca le vei lasa in dus, acestea vor rugini si se vor umple de bacterii. Mediul umed din baie este unul extrem de propice pentru dezvoltarea bacteriilor, asa ca ar fi ideal sa iti cureti lamele de ras cu alcool sanitar inainte de folosire.

3. Lasarea vasului de toaleta murdar
Vasul de toaleta este un alt loc din baie care poate servi drept mediu propice pentru dezvoltarea germenilor si bacteriilor, asa ca este foarte important sa il cureti si dezinfectezi cat mai des.

4. Folosirea unui singur prosop de maini de catre toata lumea
Indiferent cat de bine tu si apropiatii tai va spalati pe maini, este esential sa folositi prosoape separate.

5. Dusurile fierbiniti intr-o baie neaerisita
In urma dusurilor sau bailor fierbinti, rezulta foarte mult abur. In cazul in care nu deschideti un geam sau nu aerisiti cum trebuie baia, aburul se va transforma in umezeala si va ramane in interiorul baii, infiltrandu-se in pereti si participand la dezvoltarea microbilor, bacteriilor sau mucegaiului.

6. Pastrarea sapunului intr-o farfurie
Locul in care iti pastrezi sapunul este foarte important. Daca il vei aseza intr-o farfurie fara gauri, toata apa care se va scurge de pe sapun va deveni un mediu de crestere a bacteriilor, care vor ajunge astfel si pe sapun si inapoi pe mainile tale. Este important ca sapunul sa stea intr-un vas care sa nu retina apa si care sa se poata usca.

7. Folosirea buretilor de baie timp de mai mult de o luna
Chiar daca buretii de baie nu par sa se deterioreze, acestia se vor umple de microbi si bacterii dupa 30 de zile de folosire, asa ca este foarte important sa ii inlocuiesti cel putin o data pe luna pentru a preveni contaminarea acestora.