7 lucruri de care să ții cont când cumperi o canapea

Dacă pentru multe persoane este un aspect irelevant, pentru altele, alegerea unei canapele potrivite poate dura chiar și câteva luni. În cazul în care nu ești presat de timp, încearcă să vezi cât mai multe modele și să o alegi pe cea mai potrivită gusturilor tale.

Chiar dacă ai în minte modelul pe care ți-l dorești, ar trebui să ții cont de câteva aspecte în momentul în care te hotărăști să pornești în căutarea canapelei ideale.

Canapea fixă sau extensibilă

Variantele încep să se restrângă atunci când alegi o canapea fixă sau una extensibilă. Cele fixe au de cele mai multe ori un design aparte și sunt potrivite în orice spațiu, chiar și în cele mai înguste.  O canapea fixă este ideală pentru evenimentele formale sau pentru vizitele celor din familie. Dar, dacă vrei o canapea pe care să o poți folosi în cazul în care cineva rămâne la tine peste noapte, canapeaua extensibilă este cea mai indicată variantă. Poate fi folosită pentru relaxat, citit și chiar pentru vizionarea unui film cu cei dragi, în cazul în care vreți să stați mai confortabil. Ai de ales din foarte multe modele de canapele extensibile ieftine pe Tamos.ro.

Forma canapelei

În funcție de scopul pentru care va fi folosită, canapeaua trebuie aleasă în diverse forme. Pentru relaxare și momentele petrecute în familie ai nevoie de o canapea adâncă, cu perne, de regulă dreptunghiulară și cu picioare rezistente de metal. În schimb, pentru un cadru mai formal este indicată o canapea mai rigidă, în care să poți sta drept și din care să te poți ridica destul de ușor.

Mărimea canapelei

Aceasta depinde în primul rând de spațiul în care vrei să o poziționezi. Ai grijă să nu împiedice circulația și măsoară de mai multe ori înainte de a o cumpăra. În plus, ține cont și de numărul de persoane din familia ta și nu alege o canapea cu două locuri dacă voi sunteți cinci.

Țesăturile

Canapeaua are nevoie de un material care să poată fi igienizat cu ușurință, fără a fi nevoit să apelezi la o firmă de curățare constant. Microfibrele sunt cel mai ușor de întreținut, iar canapelele de piele sunt de lungă durată, în special pentru că nu mai este un material limitat din punctul de vedere al culorilor.

Culorile

Culorile canapelei trebuie să se potrivească în totalitate cu cele deja existente în camera respectivă. Reține că o canapea mult prea închisă va micșora spațiul în care se află și va încărca inutil camera. Culorile puternice sunt recomandate în camerele deschise la culoare, în timp ce una în linii simple completează o încăpere cu podea și mobilier închise la culoare.

Calitatea generală

Aici trebuie să ții cont de întregul ansamblu al canapelei și reține că:

  Picioarele trebuie să facă parte din cadru, nu să fie înșurubate.

  Cadrul canapelei trebuie să fie confecționat din lemn masiv.

  Căptușeala trebuie să își păstreze forma când te așezi.

  Nu trebuie să simți cadrul prin căptușeală.

  Asigură-te că spătarul este plin, la fel ca partea pe care te așezi.

Canapea de interior sau de exterior

Dacă vrei o canapea de exterior ar trebui să alegi una cu un cadru metalic, al cărei țesături să fie din piele. Aceasta va rezista mai mult timp la condițiile meteo, la umiditate și poate fi curățată mult mai ușor.

Nu este doar o canapea, ci este un obiect de mobilier care trebuie să merite investiția și de care să te poți bucura zi de zi. Material, culoare, formă sau aspect general, toate trebuie puse în balanță în momentul alegerii unei canapele. Și dacă aveai ceva în gând la început, fii deschis și către alte variante.