4 motive pentru care merită să te răsfeți cu un masaj de relaxare

Stresul specific stilului de viață modern produce numeroase efecte adverse asupra sănătății. Din acest motiv, cu toții suntem interesați să descoperim noi metode prin care ne putem relaxa mintea și corpul, la finalul fiecărei zile obositoare de muncă.

Una dintre cele mai populare soluții, în ultimii ani, s-a dovedit a fi cea reprezentată de masajul efectuat cu ajutorul unor scaune de masaj de cea mai buna calitate de la Komoder. Citește în continuare pentru a descoperi principalele avantaje de care poți beneficia atunci când alegi să faci masaje de relaxare sau terapeutice, chiar în confortul casei tale.

Reducerea nivelului de stres cu ajutorul masajului
Atunci când te confrunți cu numeroase provocări în viața personală și cea profesională, corpul tinde să devină încordat. În aceste situații, organismul produce binecunoscutul hormon al stresului, cortizolul. Din nefericire, acesta poate contribui la creșterea în greutate, poate provoca insomnii, dureri de cap și probleme digestive.

Din fericire, terapia prin masaj s-a dovedit a fi eficientă în reducerea nivelului de cortizol din organism. De ce? Întrucât aceasta permite corpului să se recupereze și îmbunătățește starea de spirit.

Contribuie la scăderea tensiunii arteriale
Cele mai recente cercetări efectuate au arătat faptul că sesiunile periodice de terapie prin masaj reduc considerabil nivelul tensiunii arteriale. În plus, adoptarea unui program de masaj constant, cu ajutorul unui fotoliu de ultima generatie de la Komoder, contribuie atât la reducerea tensiunii sistolice cât și a nivelului de cortizol din corp.

În plus, masajul de relaxare și cel terapeutic, efectuate periodic, contribuie la eliminarea surselor declanșatoare ale anxietății și ale depresiei. Mai mult decât atât, prin reducerea tensiunii arteriale cu ajutorul masajelor efectuate constant, se reduce considerabil și riscul de apariție a accidentelor cardiovasculare sau a insuficienței renale.

Eliminarea tensiunii musculare
Scopul terapiei prin masaj efectuate cu ajutorul fotoliilor de la Komoder este acela de eliminare a surselor durerii din corp, prin detensionarea musculaturii și creșterea flexibilității corpului. În plus, masajul de relaxare efectuat constant contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui, asigurând un flux optim de substanțe nutritive în corp și oxigenarea corespunzătoare a țesuturilor. Corpul devine astfel mai flexibil și mai puternic, iar durerile musculare sau de orice altă natură pot fi considerabil reduse.

Nu în ultimul rând, terapia prin masaj contribuie la eliberarea endorfinelor, care stimulează nivelul de dopamină și serotonină din organism. Acești hormoni ajută organismul în diverse moduri, atât fizic, cât și emoțional. Acestea contribuie la declanșarea vindecării în cazul diverselor afecțiuni, contribuie la gestionarea durerii și la calmarea nervilor.
Îmbunătățirea posturii corpului
Dat fiind faptul că petrecem ore în șir pe scaun, la birou sau în picioare, durerile de spate, de gât sau cele resimțite la nivelul musculaturii nu întârzie să apară. Principala lor cauză constă în adoptarea unei posturi incorecte, timp îndelungat.

În plus, persoanele care se confruntă cu obezitatea, resimt, la rândul lor, efectele negative pe care kilogramelor în exces le produc asupra posturii corpului lor. Din fericire, cu ajutorul masajelor de relaxare, efectuate constant, prin intermediul fotoliilor de ultimă generație de la Komoder, poți relaxa mușchii tensionați și îți poți îmbunătăți postura.

Acestea sunt doar patru motive esențiale pentru care merită să te răsfeți cu un masaj de relaxare, la tine acasă, ori de câte ori ai ocazia. Lista de beneficii pentru sănătatea ta este una mult mai lungă atunci când acest obicei sănătos devine parte a rutinei tale zilnice.